Liverpool po piatich rokoch opúšťa skúsený záložník: Opäť bude pôsobiť v nemeckej Bundeslige

Africký futbalový stredopoliar Naby Keita (28) po piatich rokoch opúšťa anglický klub FC Liverpool a vracia sa do nemeckej Bundesligy.
  • Zdroj: Northfoto

Africký futbalový stredopoliar Naby Keita (28) po piatich rokoch opúšťa anglický klub FC Liverpool a vracia sa do nemeckej Bundesligy.

Tentoraz v nej bude hrať za Werder Brémy, s ktorým sa dohodol na zmluve ako voľný hráč. Skúsený reprezentant Guiney získal v drese LFC titul v Premier League, Lige majstrov, FA Cupe, Anglickom ligovom pohári aj na MS klubov.

FOTOGALÉRIA: Naby Keita

„Naozaj sa teším na novú výzvu v Brémach. Vyhovuje mi tento klub a jeho filozofia, takže toto je správny krok v mojej kariére. Zapôsobilo na mňa, čo mi v klube povedali o zázemí a hernom štýle," zdôvodnil Keita príchod do Brém. Priznal, že ho presvedčil tréner Werderu Ole Werner: „Mal som z neho naozaj dobrý pocit. Ukázal mi, ako môžem pomôcť tímu."

Naby Keita odohral pre rôzne zdravotné problémy len 129 stretnutí v drese FC Liverpool, odkedy prišiel do Anglicka v roku 2018 po dvoch sezónach v nemeckom klube RB Lipsko. V sezóne 2022/2023 absolvoval dokopy iba 13 duelov, v Premier League bolo jeho maximum 25 zápasov v prvom ročníku na Anfielde.

Real Madrid už nie je najhodnotnejším klubom v Európe.
Realu Madrid už prvenstvo nepatrí: Ktorý európsky klub je najhodnotnejší? Zobraziť článok

Rodák z guinejského hlavného mesta Konakry nastúpil v drese národného tímu doposiaľ 52-krát a zaznamenal dvanásť presných zásahov. V súčasnosti je kapitán reprezentácie Guiney.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});