Šialený záver belgickej najvyššej súťaže: V hre o titul boli až do poslednej minúty tri tímy!

Takýto scénar by nenapísali ani najlepší filmári. Belgická najvyššia futbalová súťaž priniesla nevídanú bitku o titul, ktorej víťaza ...
  • Zdroj: TASR/AP

Takýto scénar by nenapísali ani najlepší filmári. Belgická najvyššia futbalová súťaž priniesla nevídanú bitku o titul, ktorej víťaza sme spoznali doslova až v poslednej možnej chvíli. Dramatickú zápletku troch tímov totiž rozlúskol až v 94. minúte skúsený obranca Antverp Toby Alderweireld (34).

FOTOGALÉRIA: Šialený záver belgickej najvyššej súťaže

Nadstavbová časť belgickej futbalovej ligy bola poriadne zamotaná. Pred posledným kolom živili nádej na titul hneď tri tímy – Antverpy, Genk a Royale Union. Napokon sa z triumfu tešil prvý menovaný celok, ktorý tak ukončil dlhé 66-ročné čakanie na najprestížnejší domáci úspech. 

Všetko ale mohlo byť úplne inak. Pred záverečným kolom na tom bol totiž v tabuľke najlepšie klub Royale Union, ktorý síce mal rovnaký počet bodov ako Antverpy, no tie mali horšiu bilanciu po základnej časti. Len o bod menej mal Genk.

Diego Simeone je trénerom Atlética Madrid.
Tréner Atlética Madrid má na hráčov nový meter: Nesúložíš? Nehráš! Zobraziť článok

Až do 89. minúty všetko nasvedčovalo tomu, že zo zisku titulu sa po 90 rokoch bude tešiť práve Royale Union. Záver zápasu proti Bruggám, ktoré mali istotu štvrtého miesta, však jeho hráči vôbec nezvládli. V priebehu pár minút inkasovali až trikrát a po prehre 1:3 im ostali len oči pre plač. 

​O novom šampionóvi sa tak rozhodovalo v súbežne hranom súboji medzi Genkom a Antverpami. Futbalisti Genku mali osud vo svojich rukách, keď na konci riadneho hracieho času viedli pred vlastnými fanúšikmi 2:1. Vo virtuálnej tabuľke už boli majstrami, čo sa ale nepáčilo bývalému belgickému reprezentantovi Tobymu Alderweireldovi. Ten v štvrtej nadstavenej minúte nezaváhal a krásnou strelou do šibenice vyrovnal na 2:2, vďaka čomu sa stal titulovým hrdinom Antverp.

NÁDHERNÁ TREFA TOBYHO ALDERWEIRELDA:

 

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});