Slovenka Chochlíková dobyla slávny thajský štadión: Ženy mali na ňom zakázané bojovať

Monika Chochlíková dobyla slávny thajský štadión, na ktorom až do minulého roka mali ženy zakázané bojovať. Chochlíková strávila posledné ...
  • Zdroj: RWS

Monika Chochlíková dobyla slávny thajský štadión, na ktorom až do minulého roka mali ženy zakázané bojovať. Chochlíková strávila posledné týždne v Thajsku, kde sa po zranení a operácii ramena pôvodne pripravovala na majstrovstvá sveta v thajskom boxe.

FOTOGALÉRIA: Monika Chochlíková

Tých sa však napokon kvôli zdravotným problémom nemohla zúčastniť. Naďalej však trénovala a dostala aj nečakanú ponuku. Slovenke ponúkli zápas na ikonickom štadióne Rajadamnern, ktorý bol postavený ešte v polovici 20. storočia a prvý zápas sa tam konal už na konci roka 1945.

Rajadamnern je známy ako najstarší Muaythai štadión na svete a zápasy sa tam konajú každý deň. Iba vo vybraných dňoch tam ale má svoje turnaje aj prestížna organizácia Rajadamnern World Series (RWS), ktorá má prísnejšie pravidlá než iné miestne ligy. A práve z RWS prišla pre Chochlíkovú ponuka na súboj s Američankou Danielle Marie, ktorá už dlhých 6 rokov žije a trénuje v Thajsku. A navyše zápasí vo vyššej váhovej kategórii.

Aréna Kajot.
Kajotwin: Rytmus má dobre našliapnuté ako MMA bojovník Zobraziť článok

Chochlíková naposledy stála v ringu v januári, potom absolvovala operáciu ramena. Svetový šampionát musela na poslednú chvíľu vynechať zo svojho programu kvôli tomu, že zdravotne ešte nebola v poriadku. Napriek tomu teraz prijala ťažký súboj vo vyššej váhe. Na túto ponuku reagovala svojím typickým prístupom.

Bývalý hokejista Marcel Hossa počas tréningu.
Hossa mieri do ringu: Strach nemám! Výprask môže schytať on i ja, vraví Marcel Zobraziť článok

"Síce som na tohtoročných MS nezápasila, no nezaspala som na vavrínoch. Celý čas som trénovala," avizovala pred sobotným súbojom. Štadión Rajadamnern má bohatú históriu a dlho tam platili striktné pravidlá, ktoré ženám zakazovali zápasiť tam. Zmena nastala iba v roku 2022 a Chochlíková sa teraz stala prvou bojovníčkou z Česka alebo Slovenska, ktorá tam absolvovala profesionálny duel. A nielen to, Chochlíková tento súboj dominantne aj vyhrala. V profesionálnom ringu si v rámci thajského boxu pripísala už 21. výhru v rade.

Český bojovník Vojtěch Garba nedávno oznámil svoj návrat do ringu.
Vojtěch Garba o svojom návrate pred domáce publikum: Nebol to môj deň, ale tento šport mi naozaj chýbal Zobraziť článok

"Misia Thajsko splnená. Rajadamnern som pokrstila výhrou a verím, že nie poslednou," odkázala bezprostredne po víťazstve. Túto nečakanú príležitosť označila za obrovskú česť. Predsa, štadión Rajadamnern dýcha slávnou históriou a pre bojovníkov je obrovským zážitkom. "Ďakujem organizácii RWS za príležitosť ukázať sa na najstaršom thajskom štadióne. Je to pre mňa obrovská česť," dodala. Celý zážitok umocnila aj skutočnosť, že výkon slovenskej reprezentantky neostal v Thajsku bez povšimnutia. Slová chvály si vyslúžila od azda najslávnejšieho zápasníka v dejinách thajského boxu, legendárneho Buakawa Banchameka. Buakaw má na svojom konte neuveriteľných 229 víťazstiev a blíži sa k porcii 300 v ringu. A táto legenda po zápase pochválila Chochlíkovú za jej výkon.

"Najlepšia časť na tom je tá, že rameno všetko vydržalo, aj klinč. A druhá najlepšia časť je, že ma pochválil Buakaw. Teda vlastne neviem, čo z toho je lepšie. Som proste v siedmom nebi," neskrývala Chochlíková svoje nadšenie, s ktorým sa podelila s fanúšikmi na sociálnej sieti. PML Toto víťazstvo je pre jednu z hlavných hviezd organizácie PML a česko-slovenského thaiboxu rovnako aj dôležitou psychickou vzpruhou po ťažkých mesiacoch po zranení. Svetovú šampiónku, víťazku Svetových hier a držiteľku mnohých titulov čaká v druhej polovici roka už tradične plný program. Najbližšie sa predstaví o pár týždňov na III. európskych hrách, ktoré sa konajú od 21. júna v Krakove-Malopoľsku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});