Hossa mieri do ringu: Strach nemám! Výprask môže schytať on i ja, vraví Marcel

Vymenil hokejku za boxerské rukavice! Bývalý slovenský reprezentant Marcel Hossa (41) sa predstaví na turnaji Fight Night Challenge 5 ...

Vymenil hokejku za boxerské rukavice! Bývalý slovenský reprezentant Marcel Hossa (41) sa predstaví na turnaji Fight Night Challenge 5 (FNC) v zápasníckom ringu.

Fotogaléria

Bývalý vynikajúci hokejista má k bojovým športom blízko. „Chodíme v Trenčíne boxovať a tam cez jedného človeka ma oslovila organizácia. Skoro tri roky chodím na box a povedal som si, že prečo by som to neskúsil. Treba vyskúšať aj iné veci mimo hokeja, tak teda idem do toho,“ začal svoje rozprávanie pre Športový Čas Marcel Hossa.

Odchovanec trenčianskeho hokeja nemá zo zápasu žiadne obavy. „Výprask môže schytať on i ja, to je normálne. Sme obaja pripravení, že to bude nepríjemný súboj. Nech vyhrá ten lepší,“ povedal exreprezentant, ktorého súperom na decembrovom turnaji FNC 5 bude raper Momo. „Od začiatkov v boxe mám okolo seba rovnakú partiu ľudí i trénera, tak v tomto sa nechystám nič meniť. Zápas je ešte ďaleko, momentálne trénujem trikrát do týždňa. Samozrejme, bližšie k zápasu tréningový program zintenzívnime,“ dodal k hlavnému súboju večera, ktorý bude podľa pravidiel boxu.

Marcel pozorne sleduje majstrovstvá sveta a výkony slovenských hokejistov. „Pri zápase s Kanadou som mal pocit, že sledujem finále. Bol to skvelý duel! Dávam klobúk dole predtým, čo chlapci predviedli. Hlavne v obrane, lebo sme mali veľa vylúčených hráčov. Ak chceme ísť v turnaji ďalej, musíme to eliminovať. Ale je to škoda, pretože sme si s Kanadou zaslúžili vyhrať.“

Marcel Hossa nastúpil za Slovensko do 113 medzištátnych duelov, strelil v nich 27 gólov. Odchovanec trenčianskeho hokeja odohral počas kariéry 251 duelov v zámorskej NHL, počas ktorých nazbieral v dresoch Montrealu, New Yorku Rangers a Phoenixu 65 bodov (33+32). Po konci profiligovej kariéry sa vrátil do Európy, v sezóne 2009/2010 sa stal v drese Dinama Riga najlepším strelcom KHL. Posledné zápasy v kariére odohral za Duklu Trenčín.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});