New Jersey končí v play off: Tatar s Nemcom by mohli posilniť Slovákov na MS

Hokejisti New Jersey Devils v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom vypadli z bojov o Stanleyho pohár v 2. kole play off zámorskej ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti New Jersey Devils v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom vypadli z bojov o Stanleyho pohár v 2. kole play off zámorskej NHL.

FOTOGALÉRIA: Tomáš Tatar

V piatom dueli semifinále Východnej konferencie prehrali na ľade Caroliny 2:3 po predĺžení, keď o postupe domácich rozhodol v 68. minúte Jesper Fast. Hurricanes triumfovali v sérii 4:1 a v konferenčnom finále sa predstavia po štyroch rokoch. Po konci sezóny pre Devils by slovenskú reprezentáciu na MS mohli posilniť Tatar i mladý obranca Šimon Nemec. Dallas zdolal Seattle 5:2 a v semifinále Západnej konferencie vedie 3:2.

Tatar odohral v piatom stretnutí 12:07 min s jednou strelou a jedným mínusovým bodom. Jeho tím v zápase dvakrát viedol po góloch Dawsona Mercera a Tima Meiera, no Carolina strhla víťazstvo na svoju stranu. Švédsky krídelník Fast v predĺžení tečoval v presilovej hre puk po strele Jesperiho Kotkaniemiho za chrbát brankára Akiru Schmida. Ďalšie presné zásahy za domácich si pripísali Jaccob Slavin a Brent Burns. Brankár Frederik Andersen predviedol 27 úspešných zákrokov. Carolina je prvý postupujúci tím z 2. kola, vo finále konferencie sa stretne s úspešnejším z dvojice Florida - Toronto (stav série 3:1).

Prvými hosťami Kristíny Pavlikovskej budú bratia Richard a Rastislav Pavlikovskí.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas s Českom rozobrali bratia Pavlikovskí Zobraziť článok

Dallas je blízko k postupu do konferenčného finále, keď sa pod triumf nad Seattlom 5:2 podpísal dvoma gólmi a asistenciou Roope Hintz. Jeho spoluhráč z útoku Jason Robertson zaznamenal tri asistencie a Joe Pavelski dva body (1+1). Hostia vyhrali na strely 31:21, oporou domácich však bol brankár Jake Oettinger s 29 zákrokmi.

Na snímke zľava český hokejista Dominik Kubalík, hráč Slovenska Marek Hrivík, hráč Česka Filip Chytil a hráč Slovenska Miloš Kelemen.
Slovensko – Česko ONLINE: Slováci tesne prehrali v úvodnom zápase šampionátu Zobraziť článok

Semifinále Východnej konferencie - 5. zápas:

Carolina - New Jersey 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 21. Slavin (Martinook), 40. Burns, 68. Fast (Kotkaniemi, Gostisbehere) – 16. Mercer (Meier, M. McLeod), 28. Meier (Hamilton, J. Hughes).

(konečný stav série 4:1)

Semifinále Západnej konferencie - 5. zápas:

Dallas - Seattle 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Góly: 4. Johnston (Ja. Benn), 6. Hintz (Harley, Robertson), 21. Pavelski (Robertson, Hintz), 52. Hintz (Pavelski, Robertson), 57. Faksa - 22. Larsson (Eberle, Kartye), 28. McCann (Gourde, Tanev).

(stav série 3:2)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});