Svitá Ružičkovi na lepšie časy? Trénerská zmena by mala Slovákovi pomôcť

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička z tímu Calgary Flames v zámorskej NHL nedostával v aktuálnej sezóne dosť priestoru od trénera ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička z tímu Calgary Flames v zámorskej NHL nedostával v aktuálnej sezóne dosť priestoru od trénera Darryla Suttera na to, aby naplno ukázal svoj potenciál.

Podľa experta Shanea Stevensona z portálu Flames Nation mohol byť 23-ročný Bratislavčan platnejším hráčom počas celého ročníka, ak by ho Sutter častejšie zaraďoval do zostavy a do vyšších formácií.

Vedenie "plameňov" nedávno odvolalo Suttera z funkcie, čo podľa Stevensona pomôže Ružičkovi a nový kouč by mu mal dať viac príležitostí. "Určite patrí medzi hráčov, ktorým prospeje odchod Suttera. Aktívne pomáhal tímu k víťazstvám, kým nezačal v druhej polovici sezóny vysedávať na tribúne. Podľa mňa ukázal, že dokáže pravidelne bodovať v NHL."

„Pod vedením Suttera určite dozrel aj po stránke defenzívy. Keďže tím Flames sa omladzuje a potrebuje hráčov s čo najmenšími zmluvami, Ružička s platom 800-tisíc dolárov by mal mať veľa hracieho času," myslí si odborník.

Ružička odohral v základnej časti 44 z 82 zápasov a nazbieral v nich 20 bodov (6+14). "Niektorí spochybňovali jeho pracovnú morálku, no to je blbosť. Na pozícii centra niekedy pôsobíte pomalo, lebo sa musíte rozbiehať zo stoja a nabrať rýchlosť. Ružička má dlhé kroky a môže sa zdať pomalý, ale nie je."

„Jeho najväčšia zbraň bol čuch na šance v útočnom pásme. Nebojí sa vystreliť z nebezpečnej pozície bez potreby prihrávať, čím vytvára viac možností na dorážku. Ukazoval to vždy, keď sa dostal na ľad s druhou presilovkovou formáciou," zhodnotil Stevenson prínos Slováka pre mužstvo.

"Ružička má potenciál byť ešte lepším hráčom s jeho kreatívnym myslením v útoku a dobrou prácou s pukom vzhľadom na robustnú postavu. Mal veľmi úspešný začiatok sezóny, keď dostával šancu tvoriť hru v útoku a byť užitočný pre tím. Keď sa jeho čas na ľade znižoval z dôvodov, o ktorých môžem iba špekulovať, stal sa zväčša nepotrebným. Nebola jeho chyba, že nebol schopný pomôcť tímu, keď to potreboval. Namiesto hrania totiž sedel na tribúne," vysvetlil Stevenson situáciu Adama Ružičku v tíme Calgary Flames, ktorý nepostúpil do play-off.

Trenčín oznámil predĺženie spolupráce s 12 hráčmi.
V Trenčíne pokračuje tucet hráčov: Zostáva brankárska opora i reprezentant Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});