Tatar a spol. dostali studenú sprchu, Edmontonu nepomohli ani štyri góly Draisaitla

Hokejisti Vegas zvíťazili v prvom zápase 2. kola play off NHL nad Edmontonom 6:4 a v sérii sa ujali vedenia 1:0. Olejárom k triumfu nepomohli ...

Hokejisti Vegas zvíťazili v prvom zápase 2. kola play off NHL nad Edmontonom 6:4 a v sérii sa ujali vedenia 1:0. "Olejárom" k triumfu nepomohli ani štyri góly nemeckého útočníka Leona Draisaitla.

Fotogaléria

Oilers išli do vedenia v 4. minúte, no už o 40 sekúnd Ivan Barbašev vyrovnal a hostia odvtedy už iba doťahovali náskok súpera. Draisaitil v úvode tretej tretiny vyrovnal na 3:3, ale Barbašev druhým gólom v zápase vrátil Vegas náskok, ktorý krátko na to zvýšil Chandler Stephenson. Evan Bouchard sa stal prvým obrancom v histórii Edmontonu, ktorý bodoval v siedmich zápasoch play off za sebou.

Hráči Caroliny zvíťazili v prvom zápase semifinále Východnej konferencie NHL nad New Jersey 5:1. Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese hostí nebodoval, počas vyše 14-tich minút si pripísal mínusový bod. Hurricanes položili základ víťazstva v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0 po tom, čo prestrieľali "diablov" 11:1. Jesperi Kotkaniemi v 22. minúte gólom na 3:0 vyhnal z bránky Akiru Schmida, ktorého nahradil Vítek Vaněček.

Nathan Bastian síce v 26. minúte znížil na 3:1, no domáci v záverečnej časti dvoma gólmi poistili svoj triumf. Nadviazali ním na úspešný vstup do predošlej série s New Yorkom Islanders, keď sa takisto na domácom ľade dostali do vedenia 1:0. Aj Devils začali druhú sériu rovnako ako prvú - prehrou 1:5.

Tatar nastúpil na krídle prvého útoku "diablov" a okrem mínusky zaznamenal aj jednu strelu a jeden hit. Devils chýbal útočník Timo Meier, ktorý utrpel zranenie v predošlom zápase proti New Yorku Rangers po bodyčeku od Jacoba Troubu.

NHL - 2. kolo play off

Semifinále Východnej konferencie - 1. zápas

Carolina - New Jersey 5:1

Góly: 10. Pesce (J. Staal), 15. Jarvis, 22. Kotkaniemi (Martinook, Fast), 51. Skjei (S. Aho II, Noesen), 57. Fast (Martinook, J. Staal) – 26. Bastian (M. McLeod) /stav série: 1:0/

Semifinále Západnej konferencie - 1. zápas

Vegas - Edmonton 6:4

Góly: 5. Barbašev (N. Roy), 10. Amadio (Karlsson, Whitecloud), 19. Stone (R. Smith, Pietrangelo), 43. Barbašev (Whitecloud, Eichel), 44. Stephenson (Stone, Howden), 60. Eichel – 4. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 20. Draisaitl (Hyman, Ekholm), 42. Draisaitl (Hyman, Bouchard), 49. Draisaitl (McDavid, Ekholm) /stav série: 1:0/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});