Dominik Riečický má rozprávkovú sezónu: Pred rokmi chytal tretiu ligu, teraz bojuje o MS!

 Pred tromi rokmi chytal v tretej lige za Humenné a teraz je na výslní! Reč je o gólmanovi Dominikovi Riečickom (30), ktorý zažíva rozprávkovú ...
  • Zdroj: pj

Pred tromi rokmi chytal v tretej lige za Humenné a teraz je na výslní! Reč je o gólmanovi Dominikovi Riečickom (30), ktorý zažíva rozprávkovú sezónu.

Pred pár dňami získal v drese Košíc majstrovský titul a čerešničkou na torte môže byť jeho premiérová účasť na blížiacom sa svetovom šampionáte v lotyšskej Rige (12. - 28. mája). V utorok sa totiž zapojil do posledného bloku záverečnej prípravy, kde zabojuje o konečnú miestenku!

FOTOGALÉRIA: Dominik Riečický

Odchovanec košického hokeja Dominik Riečický sa k výprave národného mužstva pripojil v utorok na zraze v Trenčíne v rámci posledného štvrtého bloku záverečnej prípravy.

„Veľmi ma potešilo, že mi zazvonil telefón a dostal som pozvánku do finálnej časti prípravy. Už predtým bol nejaký náznak, že by som sa mal pripojiť k mužstvu, ale až teraz to bolo oficiálne. Samozrejme, že som neváhal ani sekundu, pretože reprezentácia sa neodmieta,“ povedal na úvod Riečický.

Čerstvý majster veľmi dobre vníma, že má obrovskú šancu dostať sa v zrelom veku premiérovo na majstrovstvá sveta, čo je snom každého športovca. „Viem, že šanca je veľká a mám to v hlave. Urobím maximum, aby som v poslednom kempe uspel a cestoval na turnaj.“

Útočník Edmontonu Leon Draisaitl oslavuje gól v zápase.
Draisaitl prepisoval rekordy NHL, no mal hlavu v smútku: Nehrali sme dobre! Zobraziť článok

Skúsený gólman chlapsky priznal aj to, že keby mu niekto vlani v lete povedal, akú sezónu má pred sebou, tak by tomu neveril. „Presne tak. Je to ročník ako z rozprávky a účasť na šampionáte by bola bonus navyše,“ pokračoval Dominik, ktorý sa vyjadril aj k víťaznému play-off i k cene pre najlepšieho hráča v boji o titul.

„Cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off som absolútne nečakal, pre mňa bola priorita, aby sme vyhrali ligu. Treba povedať, že môj kolega Jaro Janus chytal v základnej časti super, potom mu pár duelov nevyšlo a tréneri dali do bránky mňa. Som rád, že som mohol pomôcť k zisku titulu,“ dodal Riečický.

Prvý zápas s Rakúskom

Zverencov trénera Craiga Ramsayho čaká dnes o 18.30 predposledný prípravný duel pred štartom šampionátu v Kapfenbergu proti domácemu Rakúsku.

Odvetu odohrajú naši hokejisti v sobotu v Trenčíne o 16.00 h a následne by mal trénerský štáb oznámiť konečnú 25-člennú nomináciu, ktorá na budúcu stredu odletí do lotyšskej Rigy. Práve tam Slováci odohrajú zápasy základnej skupiny.

Tomáš Tatar sa raduje so spoluhráčmi.
Tatar a spol. dostali studenú sprchu, Edmontonu nepomohli ani štyri góly Draisaitla Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});