Legendárny Marián Hossa chystá rozlúčku, akú Slovensko ešte nezažilo: Do Trenčína pozval veľké hviezdy NHL!

Bude to obrovská šou! Legendárny Marián Hossa (44) sa plánuje 18. augusta na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru oficiálne rozlúčiť ...
  • Zdroj: br

Bude to obrovská šou! Legendárny Marián Hossa (44) sa plánuje 18. augusta na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru oficiálne rozlúčiť s kariérou v spoločnosti bývalých hviezdnych spoluhráčov z NHL.

FOTOGALÉRIA: Marián Hossa

Hossovi už potvrdil účasť na tzv. Goodbye game štvornásobný víťaz Stanleyho pohára Nicklas Lidström. Okrem neho si špeciálny rozlúčkový dres na seba oblečú aj Slováci Zdeno Chára či Peter Bondra. Samotný Hossa v rozhovore pre Nový Čas prezradil, čo presne zohralo úlohu v jeho „nominácii“, ale aj to, ako dnes vníma všetky svoje kariérne úspechy.

Rozlúčka bude 18. 8. o 18.18 hod. - jasný odkaz na čísla, ktoré ste nosili na drese. Aký význam má pre vás v živote mágia týchto čísel?

Mágia čísel je skôr môj manažér. Dátum 18. 8. je však zaujímavý aj z toho dôvodu, že dcérka Emma má vtedy narodeniny. Je tam zároveň aj symbolika mojich čísel na drese, takže super! Na samotný zápas sa veľmi teším. Ak sa nám podarí získať aspoň určité percento mien, ktoré máme v pláne ešte ohlásiť, tak to bude úspešné.

Na základe čoho oslovujete bývalých spoluhráčov?

Ide o to, čo som s konkrétnym človekom v tíme zažil. Či som mal s ním určitú bližšiu väzbu, alebo nie. Napríklad v Ottawe som si bol blízky s Martinom Havlátom či Danielom Alfredssonom, ktorých som oslovil. Postupne budú tie mená pribúdať, ale nechcem zatiaľ predbiehať, aby nezavládlo sklamanie.

Aká bola Lidströmova bezprostredná reakcia?

Nickovi som priamo volal, aby som nezáväzne zistil, či by vôbec o niečo také mal záujem. On povedal, že to znie výborne, a neskôr mi to potvrdil s tým, že ak nebude niečo akútne, tak s ním môžem určite počítať.

Čo pre vás dnes znamenajú všetky úspechy, ktoré ste v NHL dosiahli?

Pred vstupom do NHL bolo mojím cieľom urobiť si meno a udržať sa tam. Nikdy by mi nenapadlo, že dám viac ako 500 gólov a skončím v Sieni slávy. Snažil som sa, aby ma neúspechy nezlomili. To je dôležité aj pre mladých hráčov dnes. V živote prídu situácie, ktoré s vami zamávajú. No treba ísť stále dopredu, život je krátky, treba si to užiť! S trpezlivosťou a disciplínou sa dá dosiahnuť veľa.

Aké spomienky rezonujú v súvislosti s repre? ZOH 2010, keď Demitra v semifinále s Kanadou za stavu 2:3 netrafil v závere prázdnu bránu?

Na jednej strane sú to krásne spomienky, na tej druhej trpké, keďže nám medaila ušla o chlp. Byť blízko k niečomu takému špeciálnemu, to zanechá trpkosť. Dnes sa nad tým s tou zlatou generáciou chalanov vieme pousmiať, aj keď nás to všetkých neskutočne mrzí.

Čo vravíte na dnešné talenty ako Slafkovský či Lopušanová?

Som fanúšikom mladých hráčov i hráčok. To, čo napríklad dokazuje Nela, je fenomenálne. Držím jej palce v škole v zámorí! Je to obrovský talent. Juraj sa po prvej sezóne v Montreale oťukal a určite si z nej zobral najmä pozitíva. V novom roku bude silnejší a má skvelú budúcnosť.

MENÁ BUDÚ POSTUPNE PRIBÚDAŤ

Celkovo má byť v súvislosti s rozlúčkovou exhibíciou nominovaných 33 hráčov, z toho traja brankári. Oficiálne potvrdení sú Švéd Nicklas Lidström, Čech Martin Havlát či Američan Dustin Byfuglien. Zo slovenských hráčov sa zúčastnia Zdeno Chára či Peter Bondra. Ostatné mená bude Hossa zverejňovať postupne až do samotného začiatku podujatia.

Slovenskí reprezentanti do 18 rokov oslavujú postup medzi kvarteto najlepších.
Mladí Slováci sa postarali o senzáciu: Vyradili TOP favorita turnaja! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});