Jozef Golonka očistil svoje meno: Prvá reakcia na rozhodnutie súdu!

Bývalý hokejista a politik Peter Šťastný (66) sa musí ospravedlniť niekdajšiemu hokejistovi Jozefovi Golonkovi (85) za slová o komunistovi ...

Bývalý hokejista a politik Peter Šťastný (66) sa musí ospravedlniť niekdajšiemu hokejistovi Jozefovi Golonkovi (85) za slová o komunistovi a eštébákovi.

Fotogaléria

V stredu o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, ktorý potvrdil verdikt odvolacieho súdu. Šťastný slová o komunistovi a eštébákovi voči Golonkovi vyslovil v dokumentárnom filme približne pred desiatimi rokmi. "Uvedené malo bezpochyby v okolnostiach prípadu negatívne dopady na jeho meno, vážnosť, dôstojnosť a česť," zdôvodnila hovorkyňa, prečo súd zamietol dovolanie Šťastného.

Čo vravíte na verdikt Najvyššieho súdu SR, ktorý vám dal po desiatich rokoch sporu s ďalšou hokejovou legendou Petrom Šťastným za osočovanie o spolupráci s ŠTB za pravdu?

Vnímam to jednoznačne tak, že je to pre mňa i moju rodinu obrovské zadosťučinenie. Vôbec tu nejde o peňažnú kompenzáciu, nechcem peniaze, to v žiadnom prípade, ale ide o očistenie môjho mena a moju česť. Pretože, ak taká osobnosť, ako Peter Šťastný je a vysloví takéto slová i vyjadrenia na moju osobu, tak veľa ľudí tomu uverí, alebo začne o tom debatovať. Takže, preto som to v roku 2013 dal na súd, aby sa veci uviedli na pravú mieru. Vyhral som prvý, následne aj druhý súd, ale druhá strana sa vždy odvolala. Teším sa, že teraz Najvyšší súd takto rozhodol a je to už nemenné…

Celý EXKLUZÍVNY rozhovor s Jozefom Golonkom bude zverejnený zajtra (27.04.2023) v denníku Nový Čas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});