Kapitán Košíc Chovan: Oslavy budú veľkolepé, všetci si to poriadne užijeme

Kapitán na správnom mieste! Útočník Košíc Michal Chovan (35) bol nielen správnym lídrom na ľade, ale aj v kabíne Košíc. S veľkou hrdosťou ...
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Kapitán na správnom mieste! Útočník Košíc Michal Chovan (35) bol nielen správnym lídrom na ľade, ale aj v kabíne Košíc. S veľkou hrdosťou zdvihol nad hlavu majstrovskú trofej, paradoxne proti rodnému Zvolenu, kde sa pred desiatimi rokmi tešil z titulu v jeho drese.

FOTOGALÉRIA: Košice

Práve on odpálil majstrovské oslavy a režíroval ich aj v uliciach metropoly východu. 

Košický líder po zaslúženom triumfe vyzdvihol hlavne mentálnu silu kolektívu. „Ešte v októbri sme boli desiati, aby sme neskôr vyhrali základnú časť a teraz sme tu. Bola to parádna jazda. Na spoluhráčov som neskutočne hrdý, ďakujem im a rovnako ďakujem aj fanúšikom. Všetci si to spolu užijeme,“ povedal Chovan, ktorý bude so spoluhráčmi isto oslavovať niekoľko dní.

Víťazní tím - Košice sa pred vypredaným hľadiskom tešili z deviateho titulu v samostatnej ére.
Poriadne bujaré oslavy hokejistov z východu: Košice si po rokoch užívajú titul! Takto sa hráči odviazali Zobraziť článok

„Oslavy budú veľkolepé, Košice si to za tie roky čakania zaslúžia,“ doplnil. Oceliari sa naposledy z víťazstva v najvyššej slovenskej súťaži tešili v sezóne 2014/2015, keď vo finále zdolali Banskú Bystricu. Pamätníkmi posledného titulu sú brankár Riečický, útočník Bartánus a športový manažér Spilar. „Parádna robota. Je to niečo úplne iné, ako keď ste v pozícii hráča, keď človek nevidí, aké dôležité je, aby to fungovalo zhora a aby všetci, či už manažment, tréneri alebo hráči, pracovali ako jeden tím,“ povedal Spilar, ktorý zároveň vyzdvihol spoluprácu domácich a zahraničných hráčov, bez ktorej by to podľa jeho slov nešlo.

Zľava hráči Košíc brankár Dominik Riečický a Eduard Šedivý s majstrovským pohárom Vladimíra Dzurillu sa tešia z víťazstva a zisku majstrovského titulu.
Najkrajší týždeň Šedivého, piliermi titulu Košíc boli brankári a tím Zobraziť článok

Výraznú rolu v košickom majstrovskom ťažení zohrali legionári, ktorí dominovali vo všetkých štatistikách. Najproduktívnejším hráčom Košíc sa stal Jääskeläinen, ktorý si spolu s Fejesom zopakoval oslavy presne po roku. Fejes si navyše musel prejsť náročným životným obdobím - prekonal rakovinu a zomrela mu milovaná matka. „Len ťažko sa mi hľadajú slová. Nedávno som prekonal rakovinu a dnes som vyhral majstrovský titul. Užívam si to,“ povedal hráč so skúsenosťami z AHL.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});