Poriadne bujaré oslavy hokejistov z východu: Košice si po rokoch užívajú titul! Takto sa hráči odviazali

Metropola východu zažíva po dlhých ôsmich rokoch hokejové šialenstvo! Hokejisti Košíc totiž dokázali v nedeľu vo vypredanej Steel aréne ...
  • Zdroj: Jozef Fabo

Metropola východu zažíva po dlhých ôsmich rokoch hokejové šialenstvo! Hokejisti Košíc totiž dokázali v nedeľu vo vypredanej Steel aréne premeniť druhý finálový mečbal, keď po triumfe 3:0 nad Zvolenom vyhrali celú sériu 4:1 a získali svoj deviaty majstrovský titul v samostatnej ére.

FOTOGALÉRIA: Košice

A to na začiatku sezóny museli roztopiť ľad a presťahovať sa do skromnej Crow arény, počas ktorej sa nachádzali na poslednom mieste tabuľky. Napokon však dosiahli na vytúžený vrchol. Okamžite po záverečnej siréne sa na ľade rozpútali veľkolepé oslavy, alkohol doslova tiekol potokom a nechýbali ani víťazné cigary či majstrovské „tanečky“.

„Košice dlho čakali na titul, takže aj oslavy budú dlhé a už sa všetci na ne tešíme,“ vyjadril sa pre Nový Čas kapitán Oceliarov Michal Chovan, ktorý zobral pohár aj medzi fanúšikov a hráči sa presunuli aj do nočných ulíc mesta, kde pokračovali v zapíjaní zaslúženého triumfu.

Cesta Oceliarov k titulu č. 9

  • Začínali ako bezdomovci – Majster začal sezónu vo „vyhnanstve“ v Crow aréne pre šialené ceny energií. Do Steel arény sa vrátil 16. novembra v zápase 17. kola proti Trenčínu (4:2).
  • Pád na samé dno tabuľky – Posledné 12. miesto patrilo Košičanom v tabuľke z prelomu septembra a októbra.
  • 1. miesto – vybojovali po základnej časti. Štvrtýkrát za sebou a 18-raz v histórii víťaz základnej časti vyhral aj v play-off
  • 17 zápasov – na ceste za titulom postupne zdolali Nitru (4:1 na zápasy), Michalovce (4:3) a Zvolen (4:1).
  • Dvakrát unikli vypadnutiu – V semifinále už s Michalovcami prehrávali 2:3 na zápasy.
  • 8 rokov čakania – Košice majú 9 slovenských titulov (1995, 1996, 1999, 2009, 2010, 2011, 2014, 2015 a 2023) a dva federálne (1986 a 1988)
  • 7 víťazov – Po 30 rokoch exttaligy majú po 9 triumfov majú Košice a Slovan, 3 Zvolen, B. Bystrica a Trenčín a 1 Žilina a Nitra.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});