Útočník Adam Sýkora o debute v AHL v drese Hartfordu: Mohol som streliť góly, ale riešil som to zbrklo

Dočkal sa! Hokejový útočník Adam Sýkora (18) absolvoval cez víkend víťazný debut v drese Hartfordu v AHL.
  • Zdroj: TASR

Dočkal sa! Hokejový útočník Adam Sýkora (18) absolvoval cez víkend víťazný debut v drese Hartfordu v AHL.

Tréneri farmárskeho klubu NY Rangers ho zaradili do štvrtej formácie v domácom súboji proti Wilkes-Barre/Scranton, v ktorom zvíťazili 4:0, ale náš reprezentant sa bodovo nepresadil. Rovnako, ako v druhom zápase proti Springfieldu (0:1).

Denníku Nový Čas opísal svoje pocity z premiéry a aj to, či ostáva v tíme, alebo sa zapojí do prípravy národného mužstva na májový šampionát.

FOTOGALÉRIA: Útočník Adam Sýkora o debute v AHL v drese Hartfordu

Sýkora okamžite po marcovom vypadnutí vo štvrťfinále slovenskej extraligy s Nitrou dostal pozvánku od organizácie NY Rangers, ktorá ho vlani draftovala, aby sa pripojil do tréningového procesu farmárskeho celku Hartford Pack Wolf.

Hoci prvé súboje po prílete do zámoria presedel iba na tribúne, cez víkend sa konečne dočkal aj svojho debutu v nižšej lige AHL. „Som veľmi rád, že som dostal šancu nastúpiť na posledné dva zápasy základnej časti za Hartford. Musím povedať, že som si to na ľade naozaj užil. Vôbec som totiž nečakal, že už tento ročník nastúpim v AHL. Je to pre mňa bonus navyše a veľmi skvelá skúsenosť,“ povedal pre náš denník po premiére Adam, ktorý sa síce bodovo nepresadil, ale priznal, že mohol streliť svoj prvý gól za veľkou mlákou. „Mal som viacero sľubných šancí, ale konal som v nich zbrklo. Snažil som sa hľadať prihrávkou spoluhráčov namiesto toho, aby som vystrelil. Musím na tejto činnosti popracovať. Treba priznať, že hlavne ten prvý zápas som bol dosť nervózny z debutu v AHL. Ale na druhej strane ma potešilo, že ma tréneri po oboch dueloch pochválili,“ pokračoval Adam.

Talentovaný útočník sa v najbližších hodinách dozvie, aké má s ním vedenie klubu plány. „Sám som zvedavý, či si ma nechajú v tíme aj na play-off, alebo odletím na Slovensko a zapojím sa do záverečnej prípravy na šampionát. Obe možnosti sú pre mňa veľkou výzvou,“ dodal.

Šimon Nemec naberá v AHL cenné herné skúsenosti.
Debut Adama Sýkoru a fantastický Šimon Nemec: Dorovnal až dva historické rekordy! Zobraziť článok

Podpora od Húsku

Mladý útočník Adam Sýkora mal pri svojom debute aj podporu v hľadisku. „Ozval sa mi gólman Adam Húska, ktorý tu v minulosti chytal a má tu aj priateľku, že by chcel prísť na zápas. Tak som mu zohnal lístky a som rád, že ma podporil. Po zápase sme sa aj stretli, boli sme na večeri a porozprávali sa. Dal mi aj užitočné rady, keďže to tu dobré pozná, čo ma potešilo,“ prezradil Sýkora.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});