Štvrtý comeback sa legendárnemu Ahonenovi nevydaril: Zabalí to po prehre so synom?

Na zimné športy sme v našich končinách už zabudli, no vo Fínsku sa tento víkend konal domáci šampionát v skokoch na lyžiach. Hlavnou ...
  • Zdroj: TASR/AP

Na zimné športy sme v našich končinách už zabudli, no vo Fínsku sa tento víkend konal domáci šampionát v skokoch na lyžiach. Hlavnou hviezdou mal byť slávny Janne Ahonen (45), ktorý ohlásil svoj štvrtý comeback v Rovaniemi. Na víťazstvo nemyslel, no nečakal ani to, že prehrá so synom Micom (21)!

Janne Ahonen neskákal najhoršie. Neskončil posledný, no viac ako jedenáste miesto je pre jedného z najúspešnejších skokanov na lyžiach v histórii sklamaním, že prvý raz v živote bol horší ako jeho syn. Janne skočil 85 a 86 metrov, zatiaľ čo Mico 92 a 93 metrov, čo v bodovom ohodnotení je 14,1 bodu v prospech syna slávneho otca, ktorý sa naposledy lúčil v roku 2018.

Stefan Kraft sa tešil v nedeľu z tretieho malého glóbusu v kariére.
Po najdlhšej sezóne príde na rad žena: Kraftovci idú okolo sveta Zobraziť článok

Janne, ktorý má doma dve olympijské striebra, desať medailí zo svetových šampionátov, dva glóbusy za triumfy v celkovej kvalifikácii SP a päť triumfov na legendárnom Turné štyroch mostíkov podľa portálu tvn24.pl, ale aj fínskeho verejnoprávneho rozhlasu Yle síce do kamier hovoril o prehre s úsmevom, ale kto ho pozná, vie, že to bola pre neho nečakaná rana.

Po nej zrejme definitívne vytriezvie zo svojich snáh o návrat na skokanské mostíky. Ale môže sa stať, že bude - ako už neraz v kariére - tvrdohlavý a rozšíri rady veteránov na mostíkoch. A to nebude vôbec najstarší! Japonec Noriaki Kasai túto zimu v SP už prekročil päťdesiatku a Švajčiar Simon Ammann skákal na tohtoročných MS v 41 rokoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});