Po najdlhšej sezóne príde na rad žena: Kraftovci idú okolo sveta

Takú dlhú sezónu ešte skokani na lyžiach nemali. Presne 148 dní boli v plnom nasadení, a tak sú radi, že je koniec.
  • Zdroj: ČTK

Takú dlhú sezónu ešte skokani na lyžiach nemali. Presne 148 dní boli v plnom nasadení, a tak sú radi, že je koniec.

FOTOGALÉRIA: Stefan Kraft

Po posledných pretekoch v Planici sa tešil Rakúšan Stefan Kraft (29), ktorý získal posledný malý glóbus lyžiarskej zimy 2022/2023 a konečne sa môže začať venovať svojej krásnej manželke Marisse.

„Musím splniť sľub, ktorý som dal. A tak ideme okolo sveta,“ prezradil v rozhovore pre ORF Stefan, ktorý v Planici popri malom glóbuse získal aj 30. pohárový triumf v kariére. Vie, že splnenie sľubu ho neminie. Dal ho ten deň, keď krásnej Marisse povedal áno. Vtedy sľúbil, že ak získa na olympiáde v Pekingu zlato, vezme ju okolo sveta. No a Kraft zlato získal, bol členom víťazného tímu.

Kam presne sa vydajú, o tom sa ešte vedú rodinné debaty, no isté je, že idú tam, kde je teplo. Zimy má vraj načas dosť! Cestovný fond je dobre naplnený. Rakúšan doň uložil všetky odmeny v skončenej sezóne, čo je 310 000 eur.

Zaujímavé je, že Stefan v nedeľu ukončil sezónu Svetového pohára v Planici tak, ako začal - tretím miestom. Tretí bol vo Wisle na prahu sezóny a tretí bol aj v Planici. „Mega, opäť malá loptička, tretia v lietaní na lyžiach, to je neuveriteľné,“ tešil sa zo zisku tretieho malého glóbusu vo svojej zbierke, pričom všetky získal v letoch.

Talianska biatlonistka Dorothea Wiererová bude pokračovať v kariére aj v nasledujúcej sezóne.
Sexy biatlonistka ukončila dohady fanúšikov: Rodina alebo ďalšia sezóna? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});