Hokejisti zo Spiša na prahu neuveriteľného úspechu: Využijú hneď prvý mečbal?

Opäť ukázal svoju genialitu! Piaty semifinálový zápas play-off hokejovej Tipos extraligy medzi Zvolenom a Spišskou Novou Vsou (5:6) priniesol ...

Opäť ukázal svoju genialitu! Piaty semifinálový zápas play-off hokejovej Tipos extraligy medzi Zvolenom a Spišskou Novou Vsou (5:6) priniesol neuveriteľnú drámu, o ktorú sa postaral aj útočník Spišiakov Martin Réway (28).

Fotogaléria

Ten nebojácne ťahá svoje mužstvo za historickým úspechom v podobe premiérovej finálovej účasti v našej extralige. Spišiaci môžu postup spečatiť už dnes na domácom ľade.

Hokejisti oboch tímov len ťažko hľadali slová po veľkonočnej prestrelke 6:5, ktorá sa nakoniec skončila úspešnejšie pre hostí zo Spišskej Novej Vsi. K obratu zavelil práve Réway, ktorý v 57. minúte vykúzil neskutočnú prihrávku na vyrovnávajúci gól Nellisa na 5:5. O dve minúty neskôr Nellis zavŕšil hetrik víťazným gólom na 6:5.

Za vyrovnaného stavu série 2:2 na zápasy v druhej tretine navyše viedli Spišiaci už o tri góly, keď bolo 1:4, avšak domáci hokejisti spod Pustého hradu otočili vývoj na 5:4 a tento stav svietil na tabuli ešte necelé štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času. Lenže tím z východu republiky nezložil zbrane a za 126 sekúnd dvoma gólmi rozhodol o triumfe 6:5 a ujal sa tak v sérii vedenia 3:2.

Na snímke zľava Martin Gernát, Michal Ivan, tréner Craig Ramsay a Michal Beňo počas tréningu
V repre trojica debutantov, pozvánku nedostal Pospíšil: Ako to vyzerá s posilami zo zámoria? Zobraziť článok

Šancu spečatiť postup bude mať partia okolo Réwaya už dnes. „Réway ukázal nespornú genialitu, vyslal neskutočnú nahrávku a bolo 5:5. Následne prišiel ďalší gól, takže sa tešíme a radujeme,“ hodnotil hektický záver piateho zápasu série kapitán Spišskej Novej Vsi Branislav Rapáč, ktorý jedným dychom dodal:

„Hrá sa na štyri víťazné zápasy. Boli sme v podobnej situácii vo štvrťfinále aj proti Banskej Bystrici, napokon sme z tých dvoch zápasov zvládli až ten posledný. Uvedomujeme si, že toto je len ďalší krok a k štyrom víťazstvám ide ťažká cesta, je to ešte veľmi ďaleko, aj keď to, samozrejme, budeme chcieť doma rozhodnúť!“

Pre Juraja Slafkovského sa nováčikovská sezóna v NHL predčasne skončila.
Slafkovský úprimne prehovoril: Prečo neposilním Slovensko na MS? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});