V repre trojica debutantov, pozvánku nedostal Pospíšil: Ako to vyzerá s posilami zo zámoria?

Jedným z trojice debutantov v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie je obranca František Gajdoš. Najproduktívnejšieho obrancu ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Jedným z trojice debutantov v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie je obranca František Gajdoš. Najproduktívnejšieho obrancu extraligovej Nitry pozvánka potešila.

Naopak, miesto v nej si nevybojoval účastník predošlých dvoch svetových šampionátov Kristián Pospíšil, ktorý podľa asistenta trénera Petra Frühaufa momentálne nezapadá do koncepcie tímu.

Debutantom v národnom tíme je dvadsaťjedenročný obranca František Gajdoš. Počas sezóny zaujal výkonmi v extraligovej Nitre a s 20 bodmi (7+13) sa stal najproduktívnejším obrancom klubu spod Zobora. "Cítim sa výborne, som rád, že ma zavolali do reprezentácie. Každý sa sem chce dostať, z tohto pohľadu je to úžasné. Budem sa snažiť reprezentovať Slovensko najlepšie ako viem. Nemôžem byť nervózny, musím byť sám sebou, hrať svoju hru a nerobiť si z toho veľkú hlavu," povedal tretí najproduktívnejší slovenský obranca Tipos extraligy, ktorý pre TASR potvrdil, že aj v ďalšom ročníku bude pôsobiť v drese "corgoňov". "Hral som veľa, mal som priestor na ľade aj v presilovkách, takže to bola z osobného hľadiska vydarená sezóna," vyjadril spokojnosť Gajdoš.

"Feri Gajdoš mal veľmi dobrý začiatok sezóny, nazbieral nejaké body a automaticky sa dostal do nášho hľadáčika. Je to mladý obranca, ktorý mal svoje výkyvy cez sezónu, ale mal veľmi silný záver základnej časti aj play off. Dúfam, že to potvrdí aj v reprezentácii, formu na to určite má. Už aj v prvých tréningoch dokazuje, že napriek svojmu veku má kvalitu. Verím, že sa vyrovná s rýchlosťou, ktorá ho čaká na medzinárodnom ľade," uviedol asistent trénera a reprezentačný skaut Peter Frühauf.

Korčuliarsky dobre vybavenému obrancovi by mohol práve aktívny herný systém trénera Craiga Ramsayho vyhovovať: "Je to veľa o napádaní a korčuľovaní. Sám pán tréner Ramsay nám stále hovorí, že chce, aby sme hrali rýchly a útočný hokej. Nechce, aby sme iba bránili a cúvali."

Pre Juraja Slafkovského sa nováčikovská sezóna v NHL predčasne skončila.
Slafkovský úprimne prehovoril: Prečo neposilním Slovensko na MS? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});