TOTO rozhodne nechceli: Vedenie NBA začalo vyšetrovanie proti klubu Dallas Mavericks

Vedenie zámorskej basketbalovej NBA vyšetruje klub Dallas Mavericks za potenciálne kalkulovanie v predposlednom dueli základnej časti ...
  • Zdroj: TASR/AP

Vedenie zámorskej basketbalovej NBA vyšetruje klub Dallas Mavericks za potenciálne kalkulovanie v predposlednom dueli základnej časti tejto sezóny, aby si zlepšil pozíciu pred tohtoročným draftom nováčikov.

Dallas pri piatkovej prehre s Chicagom Bulls (112:115) nenasadl viaceré opory a najväčšia hviezda Luka Dončič odohral len pár minút napriek tomu, že to bol existenčný zápas v boji o play-off. Mavericks prehrou prišli o šancu na účasť vo vyraďovacej časti.

FOTOGALÉRIA: Dallas Mavericks

Dallas potreboval v piatok zvíťaziť, aby si udržal matematickú šancu postúpiť do „play-in", teda kvalifikácie o účasť v play-off. Napriek tomu nastúpil s oklieštenou zostavou, bez Kyrieho Irvinga, Tima Hardawaya, Maxiho Klebera, Josha Greena aj Christiana Wooda. Oficiálne všetci chýbali pre rôzne zranenia, no tréner Jason Kidd uviedol ako dôvod absencií „rozhodnutie vedenia klubu" na čele s majiteľom Markom Cubanom a generálnym manažérom Nicom Harrisonom.

Lige sa to zdá podozrivé preto, lebo Dallas si neúčasťou v play-off zvýšili šancu na to, že bude mať prvý výber na drafte. Má prakticky zaručenú voľbu v prvej desiatke a šancu 4,5 percenta na to, že bude vyberať ako prvý. Okrem toho Mavericks si môžu ponechať hráča, ktorého draftujú v prvom kole do 10. miesta, ale nižší výber musia poslať klubu New York Knicks ako kompenzáciu, na ktorej sa dohodli pri výmene Kristapsa Porzingisa v roku 2019.

(ilustračné foto)
Talentovaného basketbalistu († 16) prechádzka mestom stála život: Zomrel tesne pred oslavou narodením Zobraziť článok

„NBA spustila vyšetrovanie v súvislosti so zostavou a rozhodnutiami tímu Dallas Mavericks priamo v piatkovom zápase proti Chicagu Bulls, vrátane motivácií takého konania," vyhlásil hovorca profiligy Mike Bass k prípadu.

Dallas prehral 17 z ostatných 24 zápasov a momentálne je na 11. mieste v tabuľke Západnej konferencie, vlani hral pritom vo finále konferencie. „Toto je krok späť, ale hádam nás to posunie vpred. Niektoré rozhodnutia robia šéfovia a my im veríme, že nás opäť nasmerujú na víťaznú cestu," skonštatoval kouč Kidd.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});