Vyostrená debata v F1: Nahnevaný Max Verstappen naznačil koniec!

V kráľovskej disciplíne motoristického športu sa strhla vlna diskusií po tom čo sa Stefan Domenicali (57), prezident F1, vyjadril k možnej ...
  • Zdroj: SITA/AP

V kráľovskej disciplíne motoristického športu sa strhla vlna diskusií po tom čo sa Stefan Domenicali (57), prezident F1, vyjadril k možnej zmene formátu víkendových Veľkých cien.

FOTOGALÉRIA: Max Verstappen

Prezident Formuly 1 pred Veľkou cenou Austrálie povedal, že je "zástancom zrušenia voľných tréningov". Následne k celej veci dodal, že tréningy sú niečo, čo verejnosť "nemá rada", a naznačil, že v budúcnosti bude viac šprintových víkendov.

Vyjadrenia o revolučných zmenách víkendového formátu vyvolali ostrú diskusiu, do ktorej sa zapojil taktiež úradujúci majster F1, Max Verstappen. Ten pohrozil, že ak tieto zmeny nadobudnú platnosť, tak zo súťaže odíde.

Massa a Hamilton v čase, keď si na okruhoch rozumeli.
Vezme Massa Hamiltonovi titul z roku 2008? Chystá právne kroky Zobraziť článok

Domenicali neskôr v rozhovore pre Sky Sports F1 uviedol, že jeho cieľom nieje úplné zrušenie všetkých tréningov, ale myslí si, že by nebolo správne neuvažovať o zmenách súčasného formátu a rád by zaviedol viac šprintových víkendov.

"Samozrejme, musí byť čas na tréning, ale ľudia sa radi prídu pozrieť najmä na výkony. Čím viac dáte tímom a jazdcom šancu ukázať, kto sú, tým lepšie to bude pre šou," povedal Domenicali pre Sky Sports.

"Nie je to preto, že by sme si nevážili tradície. Rešpektujeme taktiež starý formát víkendu, ale bolo by zlé nemyslieť na prípadné zmeny," hovorí. "Prichádza taktiež nová generácia, ktorá je agresívnejšia a žiada niečo iné."

Štrnásťročný vodič nezvládol riadenie a narazil do stĺpa verejného osvetlenia.
Hrôzostrašná tragédia! Vyhasol život mladého pretekára († 14): Hrubý prešľap organizátorov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});