Kluby opäť otvorili vážnu tému: Budú sa hrať na Slovensku dve hokejové ligy?

Budú sa hrať na Slovensku dve hokejové ligy? Táto otázka sa objavila v poslednom období medzi klubmi opäť.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Budú sa hrať na Slovensku dve hokejové ligy? Táto otázka sa objavila v poslednom období medzi klubmi opäť.

FOTOGALÉRIA: 2. zápas: Zvolen - Spišská Nová Ves

Väčšina klubov našej najvyššej hokejovej súťaže je členom Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK). Tieto kluby už dlhšie vyjadrujú nespokojnosť a objavili sa názory, že ich snahou je vytvoriť súkromnú súťaž, ktorá by bola nezávislá na Slovenskom zväze ľadového hokeja (SZĽH). Iba pre doplnenie, Tipos extraligu riadi Ligová rada SZĽH.

O nespokojnosti s riadením najvyššej súťaže sa napríklad vyjadril šéf HK Nitra a tiež predseda predstavenstva APHK Miroslav Kováčik.

„Odkedy prevzal riadenie ligy pod seba zväz, nejdeme správnym smerom. Rokovania stále prebiehajú. V tejto chvíli nemôžem vyrukovať s potvrdenými informáciami. Môžem však ubezpečiť verejnosť, že všetky kroky sa robia pre dobro a prospech slovenského hokeja,“ povedal Kováčik v rozhovore pre MY Nitrianske noviny.

Naopak, majiteľ HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý sa pre magazín .týždeň vyjadril, že belasí chcú hrať pod zväzom. Slovan ako jediný účastník Tipos extraligy nie je členom APHK.

„Náš pohľad je taký, že Slovan bude vždy hrať pod SZĽH. Slovan nepôjde do ligy, kde nebudeme mať možnosť spolupracovať so SZĽH. Môžeme ísť do zahraničnej ligy, ale musíme mať možnosť spolupracovať,“ povedal Hrubý.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});