Koučovi Ramsaymu sa črtá na MS silný tím: Hviezdy si chcú napraviť chuť

Môže mať dôvod na úsmev! Zatiaľ čo po minulé roky sa hráči do národného tímu veľmi nehrnuli, alebo prichádzali až na poslednú chvíľu, ...
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Môže mať dôvod na úsmev! Zatiaľ čo po minulé roky sa hráči do národného tímu veľmi nehrnuli, alebo prichádzali až na poslednú chvíľu, teraz je situácia úplne iná.

FOTOGALÉRIA: Craig Ramsay

Kouč Craig Ramsay (72) už pred štartom budúcotýždňovej oficiálnej prípravy na májové MS v lotyšskej Rige môže počítať s viacerými zvučnými menami. Na neoficiálnom kempe v Bratislave korčuľujú takí hráči, ako sú obrancovia Gernát s Jánošíkom či útočníci Holešinský s Lantošim. Ale aj bývalí hráči z NHL - kapitán bronzového tímu z Pekingu Hrivík spoločne s Cehlárikom. A veľkým prekvapením je aj účasť útočníka Pánika!

Zdá sa, že slovenský fanúšik sa môže tešiť na blížiaci sa šampionát v Lotyšsku a vo Fínsku. Všetko nasvedčuje tomu, že kanadský kouč Craig Ramsay bude mať k dispozícii veľmi kvalitné mužstvo a bude mať starosti, koho nezobrať na vrcholné podujatie.

Filip Mešár v play off OHL zatiaľ bodovo mlčí.
Mešárov tím je vo štvrťfinále OHL krok od prekvapenia: Filip zatiaľ bodovo mlčí Zobraziť článok

Zloženie tímu môže byť veľmi podobné tomu, ktoré sa vlani predstavilo na zimných hrách v Pekingu 2022, kde sme získali historické bronzové medaily. Pred oficiálnym začiatkom prípravy, ktorá štartuje na Veľkonočný pondelok, má skúsený kouč už k dispozícii silný zoznam mien.

Prekvapený kouč

„Spravidla sme v tomto období len lovili hokejistov, nové tváre pre tím. Je veľmi nezvyčajné, že v tejto fáze máme toľko kvalitných hráčov ešte pred štartom prípravy. Je to skvelé, že máme chlapcov k dispozícii dlhý čas pred majstrovstvami sveta,“ reagoval Ramsay.

Na snímke Juraj Slafkovský.
Je to oficiálne: Zahrá si Slafkovský ešte v tejto sezóne? Zobraziť článok

Viacerí lídri sú v národnom mužstve aj preto tak skoro, že ich klubové sezóny sa skončili príliš skoro a pre niektorých neboli veľmi vydarené. „Chcem si v národnom tíme napraviť chuť po sezóne vo Švédsku. Začal som ju neskôr, až v októbri, pre daňové povinnosti a potom som takmer tri mesiace aj maródil so slabinami. Teším sa po roku na návrat do repre a verím, že poskladáme silný tím, ktorý môže niečo dokázať,“ vyjadril sa pre Nový Čas kapitán z olympiády Marek Hrivík.

Návrat Pánika

Najväčším prekvapením je pred štartom prípravy účasť útočníka Richarda Pánika, ktorý naposledy štartoval na domácom šampionáte v roku 2019. Vlani sa vrátil po rokoch strávených v zámorí do Európy, ale sezóna vo Švajčiarsku mu nevyšla, keď­že odohral 19 duelov. Aj on si bude chcieť napraviť apetít.

Hviezdy tímu:

Marek Hrivík (31), útočník, Leksand

- sezónu začal až v októbri

- odohral iba 26 zápasov

- takmer tri mesiace maródil

- v NHL odohral 24 duelov

Peter Cehlárik (27), útočník, Zug/Leksand

- sezónu začal vo Švajčiarsku

- vo februári prestúpil do Švédska

- odohral 52 zápasov

- v NHL odohral 40 duelov

Richard Pánik (32), útočník, Lausanne

- vlani sa po rokoch vrátil do Európy

- za švajčiarsky klub odohral iba 19 zápasov

- mal slabú sezónu

- v NHL odohral vyše 500 duelov

Kto už trénuje pred štartom prípravy

Brankári: Latkóczy, Hlavaj, Tomek

Obrancovia: Beňo, Gachulinec, Gajdoš, Gernát, Golian, Jánošík

Útočníci: Baláž, Čacho, Cehlárik, Holešinský, Hrivík, Kudrna, Lantoši, Lunter, Sukeľ, Takáč, Petráš.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});