Šialené, na postup stačili po dva góly v zápasoch: Hokejista Nitry Adam Sýkora o postupe do štvrťfinále

Keby im to pred sériou niekto povedal, určite by tomu neverili! Hokejisti Nitry nečakane hladko vyradili Poprad v boji o postup do štvrťfinále ...
  • Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

Keby im to pred sériou niekto povedal, určite by tomu neverili! Hokejisti Nitry nečakane hladko vyradili Poprad v boji o postup do štvrťfinále extraligy.

FOTOGALÉRIA: HK Nitra - HK Poprad

Na účasť v osmičke najlepších im pritom stačilo v troch dueloch streliť iba chabých šesť gólov! Kamzíkov v sérii u nich doma dvakrát zdolali 2:1 a na svojom ľade pred plným hľadiskom vyhrali 2:0, čím premenili prvý postupový mečbal. V semifinále bude súperom Corgoňov víťaz základnej časti HC Košice.

Vlaňajší vicemajstri pritom do kvalifikácie o účasť vo štvrťfinále postúpili až v poslednom 50. kole základnej časti, keď sa od úvodu ročníka neskutočne trápili. Až po decembrovom piatom návrate na trénerskú stoličku českého kormidelníka Antonína Stavjaňu sa Nitra vzchopila a vyhla sa aj vypadnutiu z extraligy.

„Táto základná časť bola pre nás veľmi náročná. Stálo nás to nervov za desať rokov. Sme radi, že sme napokon z poslednej desiatej priečky postúpili a môžeme zabojovať o štvrťfinále,“ povedal pred pár dňami pre Nový Čas šéf klubu Miroslav Kováčik.

Radosť hráčov Nitry po góle.
Nitra na domácom ľade nezaváhala a vyradila Poprad: V štvrťfinále sa stretne s Košicami Zobraziť článok

Nečakali to

A zdá sa, že kabína sa po turbulentnom období poriadne zomkla, čoho výsledkom je hladké vyradenie Pop­radu 3:0 na zápasy (2:1, 2:1 a 2:0), ktorý bol v sérii miernym favoritom. „Nikto určite nečakal, že si postup vybojujeme v najkratšom možnom termíne. Základ úspechu sme položili dvomi výhrami v Poprade, kde sme predviedli najmä v defenzíve výborné výkony a podržal nás skvelý gólman Kašík,“ povedal na úvod útočník Adam Sýkora, ktorý v treťom súboji otvoril gólový účet. „To, že nám budú stačiť na postup tri výhry a v každom stretnutí strelíme iba po dva góly, je trošku šialené. To som ešte v kariére nezažil a je to asi rarita,“ pokračoval talentovaný útočník, ktorý je kmeňovým hráčom zámorského klubu NY Rangers.

Chcú prekvapiť

Súperom Nitry bude v boji o účasť v semifinále víťaz základnej časti HC Košice. „Vieme o kvalitách súpera, majú obrovskú silu a musíme sa na nich dobre pripraviť. Oni sú favoritom tejto série, my môžeme iba prekvapiť a urobíme maximum, aby sa nám to podarilo,“ doplnil na záver slovenský reprezentant. O poslednom postupujúcom do štvrťfinále sa rozhoduje medzi Trenčínom a Michalovcami, kde vojaci vedú v sérii 2:1. Včerajší štvrtý duel, v ktorom sa už mohlo rozhodnúť, sa skončil po uzávierke tohto vydania.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});