Anketa Futbalista roka 2022: Hlasujte za najlepšieho hráča Slovenska

Stredopoliar Vladimír Weiss ml. (33) sa stal najlepším hráčom Fortuna ligy v ankete Futbalista roka 2022. Kapitán Slovana Bratislava ...
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Stredopoliar Vladimír Weiss ml. (33) sa stal najlepším hráčom Fortuna ligy v ankete Futbalista roka 2022. Kapitán Slovana Bratislava obdržal v hlasovaní odborníkov a novinárov 143 hlasov a bol prvý na 37 z 92 hlasovacích lístkov.

FOTOGALÉRIA: Futbalista roka 2022

"Vlado Weiss je významná osobnosť slovenskej ligy, odkedy sa vrátil do Slovana. V každom zápase má momenty, na ktoré sme zvyknutí zo zahraničných líg, takže si myslím, že tento výsledok je úplne prirodzený," povedal prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik na stredajšej tlačovej konferencii. Za stredopoliarom úradujúceho slovenského majstra sa umiestnili Nikola Krstovič (DAC) a Martin Regáli (MFK Ružomberok).

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
Futbalový Slovan ide do Bazileja s jasným cieľom, tréner Weiss: Pobijeme sa o postup! Zobraziť článok

Anketa Futbalista roka 2022 je jubilejná tridsiata a vôbec prvá v gescii výlučne SFZ, ktorý priniesol tento rok novinku v podobe vytvorenia akadémie slovenského futbalu. Tá dala možnosť hlasovať bývalým laureátom, reprezentantom a bývalým i súčasným reprezentačným trénerom. Zo 73 oslovených využilo možnosť 58 hlasujúcich, ktorých doplnili 34 zástupcovia médií.

Slovenský obranca Milan Škriniar v drese Interu Miláno.
Majú ho plné zuby? Škriniara škaredo atakoval spoluhráč z Interu Zobraziť článok

V hlavnej kategórii sa do najlepšej desiatky dostali Martin Dúbravka (Newcastle United/Manchester United), Marek Hamšík (Trabzonspor), Dávid Hancko (Sparta Praha/Feyenoord Rotterdam), Patrik Hrošovský (K.R.C. Genk), Juraj Kucka (Watford/Slovan Bratislava), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Valjent (RCD Mallorca), Vladimír Weiss ml. (Slovan Bratislava) a Milan Škriniar (Inter Miláno), ktorý obhajuje prvenstvo z vlaňajška. Víťaz hlavnej časti ankety bol prvý na 25 hlasovacích lístkoch a rozdiel medzi dvoma najúspešnejšími bol len 18 bodov.

Slávnostné odovzdávanie cien je na programe v pondelok 20. marca o 20.30 h v Hoteli Senec. Okrem dvoch spomenutých kategórií bude vyhlásený aj laureát Ceny Petra Dubovského, tréner roka a futbalistka roka. Podujatie odvysiela v priamom prenose televízia JOJ Šport.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});