Začína sa play-off florbalových extralíg, majstri budú známi najneskôr v polovici apríla

Najvyššie domáce florbalové súťaže idú do play-off. Prvé zápasy vyraďovacej časti sú na programe počas najbližšieho víkendu natiahnutého ...

Najvyššie domáce florbalové súťaže idú do play-off. Prvé zápasy vyraďovacej časti sú na programe počas najbližšieho víkendu natiahnutého do televízneho pondelka.

Fotogaléria

Žilina si vybrala mimo hierarchie

V mužskej Fortuna florbalovej extralige sú na programe štvrťfinálové konfrontácie 1. FBC Florbal Trenčín – Exel Snipers Bratislava, FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina – Tsunami Záhorská Bystrica, FK Florko Košice – FBK Nižná a FBK AS Trenčín – ŠK Lido Prírodovedec Bratislava. Trenčania z 1. FBC Florbal vyhrali základnú časť s impozantným 11-bodovým náskokom.

Zaujímavosťou formátu súťaže je, že prví traja po 22-kolovej základnej časti si na štvrťfinále vyberali súpera z klubov na 5. – 8. priečke namiesto automatického modelu 1 – 8, 2 – 7, 3 – 6 a 4 – 5.

Zostupnú hierarchiu narušila druhá Žilina, ktorá si zvolila vicemajstrovské Tsunami, piate v tabuľke. V októbri ho v Záhorskej Bystrici prekonala 7:1 a v januári pred svojimi fanúšikmi 9:5. Takto pred rokom tomuto rivalovi podľahla vo štvrťfinále 0:3 na zápasy, zjavne teda cielene ide po revanši.

MVP extraligy z predchádzajúcej sezóny Tomáš Kvasnica z 1. FBC Florbal Trenčín figuruje s 51 bodmi (30+21) na čele poradia produktivity. Zdroj: SZFB/Tomáš Somr

Z kvarteta semifinalistov si najvyššie postavený klub po základnej časti vyberie súpera z dvoch najhoršie umiestnených.

Sezóna sa skončila pre deviaty FaBK ATU Košice, naposledy semifinalistu. Play-down si zahrajú desiaty Tempish Capitol Floorball Club Bratislava proti jedenástemu FBC alkoholonline.sk Prešov. Zdolaný následne bude v baráži bojovať s druhým mužstvom z 1. ligy. Priamo zostúpil tím ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom, posledný dvanásty v tabuľke.

„Je to klišé, ale opodstatnené: začína sa akoby nová súťaž a my nemôžeme riešiť, že v základnej časti sme skončili prví a Exel Snipers boli až ôsmi. Papierovo to vyzerá jednoznačne, ale od začiatku treba do toho ísť na sto percent. Oproti minulej sezóne sa náš tím trošku pomenil a všetci chalani cítia príležitosť, keď sme tento ročník rozohrali tak sľubne. Nepovedal by som, že ako obhajcovia titulu sme pod tlakom. Nie je tam nejaké to, že musíme, musíme, musíme. Zároveň verím, že všetci chceme a pristúpime k tomu s primeranou zodpovednosťou,“ vyhlásil kouč 1. FBC Florbal Trenčín Jan Holovka.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk