Chcel byť ako Ronaldo, no rýchlo to oľutoval: Myslel som si, že zomriem

Brazílsky futbalista Gabriel Menino (22) chcel byť ako Cristiano Ronaldo (38), no neskončilo to dobre. „Myslel som si, že zomriem,“ povedal ...

Brazílsky futbalista Gabriel Menino (22) chcel byť ako Cristiano Ronaldo (38), no neskončilo to dobre. „Myslel som si, že zomriem,“ povedal Brazílčan.

Fotogaléria

Cristiano Ronaldo prikladá veľký význam zdravému životnému štýlu a podľa toho sa aj vždy správal. Alkohol, mastné jedlá, sladené nápoje a rôzne maškrty by ste v jeho dennom menu nenašli. Vďaka kvalitnej strave a poctivému tréningu sa aj v 38 rokoch môže pochváliť úžasnou postavou.

Pre mnohých je vzorom a jeden brazílsky futbalista vyskúšal jeho diétu. Gabriel Menino hrá za Palmeiras a na prelome rokov 2020 a 2021 prežíval v klube ťažké chvíle. Stredopoliar sa rozhodol zmeniť svoje návyky, aby sa dostal späť do formy a vrátil do základnej zostavy.

Za týmto účelom požiadal klubového odborníka na výživu, aby mu pripravil stravu podľa vzoru Cristiana Ronalda. „Chcel som niečo zmeniť. Hovoril som s klubovým odborníkom na výživu a požiadal som ho, aby mi pripravil diétu Cristiana Ronalda. Chcel som vyzerať ako on. Strava bola nasledovná: na raňajky bolo vajíčko a doplnky. Pred tréningom rôzne suplementy. Na obed som mal rybu a šalát. Strava poobede pozostávala z rôznych doplnkov. Na večeru opäť ryba a šalát,“ prezradil Gabriel Menino pre klubový podcast Palmeiras.

„Po čase som nastúpil do súťažného zápasu, hral som asi päť minút a nemohol som už ani behať. Len som si myslel, že zomriem. Môj zlý stav si všimol odborník na výživu, hneď poslal maséra, ktorý mi priniesol iontový nápoj,“ objasnil Brazílčan, ktorému diéta Cristiana Ronalda vôbec nesadla.

Menino po zlej skúsenosti diétu ukončil a opäť sa vrátil do formy. V sezóne 2022 pravidelne nastupoval za Palmeiras, s ktorým vyhral ligu. V aktuálnej sezóne odohral 11 zápasov a strelil tri góly. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});