Najlepší futbalista roka 2022 vzíde z TEJTO trojice: Kto má najväčšiu šancu na zisk ocenenia?

Už v pondelok sa dozvieme meno držiteľa ocenenia od FIFA. Ceremoniál bude prebiehať v Paríži.
  • Zdroj: TASR/AP

Už v pondelok sa dozvieme meno držiteľa ocenenia od FIFA. Ceremoniál bude prebiehať v Paríži.

FOTOGALÉRIA: Najlepší futbalisti roka 2022

Rovnako ako vo finále majstrovstiev sveta sa v pondelok o cenu pre najlepšieho mužského hráča FIFA za rok 2022 pobijú spoluhráči z Paríža Saint-Germain Lionel Messi a Kylian Mbappe, ďalším kandidátom na Zlatú loptu je Karim Benzema.

Slávnostný ceremoniál sa uskutoční v Paríži a Messi sa javí ako najväčší favorit, najmä kvôli prvenstvu na MS v Katare.

O víťazovi rozhoduje porota zložená z trénera a kapitána každého mužského národného tímu a jedného novinára z každej krajiny, ale hlasovať môžu aj fanúšikovia.

V Newcastli veria, že sa konečne po dlhých rokoch dočkajú veľkej trofeje.
Finále Carabao Cupu: Fanúšikom vo vlakoch zatrhli alkohol! Zobraziť článok

Mbappe sa stal prvým hráčom, ktorý strelil vo finále majstrovstiev sveta hetrik od Geoffa Hursta v roku 1966, keď potiahol Francúzsko k remíze 3:3.

Mbappe, ktorý tesne po finále dovŕšil 24 rokov, bol s ôsmimi gólmi najlepším strelcom turnaja. Dokázal zaznamenať o jeden presný zásah viac ako Messi, ktorý získal ocenenie pre najlepšieho hráča.

"Keďže Messi vyhral majstrovstvá sveta, má najväčšiu šancu na víťazstvo, to je fakt," priznal Ruud Gullit, sám bývalý držiteľ Zlatej lopty.

Holanďan Gullit hovoril ako člen akadémie Laureus, ktorá nedávno zaradila Mbappého a Messiho medzi kandidátov na vlastné ocenenia.

"Mbappého si však veľmi vážim. Pre mňa je na rovnakej úrovni. To, čo dokázal vo finále, vziať na seba takú zodpovednosť, bolo neuveriteľné," dodal.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});