V PSG majú strach o Neymara: Aké vážne je jeho zranenie?

Hviezdny brazílsky futbalový útočník Neymar (31) v nedeľňajšom zápase francúzskej Ligue 1 medzi Parížom Saint-Germain a Olympique Lille ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hviezdny brazílsky futbalový útočník Neymar (31) v nedeľňajšom zápase francúzskej Ligue 1 medzi Parížom Saint-Germain a Olympique Lille (4:3) musel opustiť ihrisko na nosidlách po tom, ako si podvrtol pravý členok.

Tridsaťjedenročný Neymar utrpel zranenie na začiatku druhého polčasu, predtým v 17. minúte zvýšil na priebežných 2:0 pre PSG. Pre Neymara to bolo identické zranenie, ako počas nedávnych majstrovstiev sveta v Katare.

Neymara s vyvrtnutým členkom odniesli v 51. minúte z ihriska na nosidlách. Prvé vyšetrenia odhalili, že neutrpel zlomeninu, ale Brazílčan sa podrobí ešte ďalším a je otázne, ako dlho bude pauzovať. Pre PSG je to ďalšia rana, keďže od majstrovstiev sveta v Katare vynútene pauzovali na niekoľko zápasov aj Messi a Mbappe a zranenia trápia i kapitána Marquinhosa, Nuna Mendesa, Achrafa Hakimiho, Nordiho Mukieleho či Renata Sancheza. Zdravotné problémy vyradili v uplynulých týždňoch aj Marca Verrattiho.

Zatiaľ je otázne, či Neymar nastúpi na víkendový ligový šláger na pôde druhého Marseille a či stihne odvetu osemfinále LM proti Bayernu, ktorá je na programe 8. marca.

Napriek víťazstvu nad Lille sa mužstvo trénera Christophea Galtiera v tomto období herne i výsledkovo trápi a objavili sa špekulácie, že by na lavičku Parížanov mohol zasadnúť známy Portugalčan José Mourinho, momentálne pôsobiaci v talianskom AS Rím. Parížske mužstvo v ostatných štyroch súťažných dueloch zaznamenalo až tri prehry, vrátane utorňajšej s Bayernom Mníchov (0:1) v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov.

PSG od začiatku tohto kalendárneho roka viackrát zakopol a mnohí to pripisujú tomu, že hviezdy Neymar a Lionel Messi nepodávajú očakávané výkony. Neymar sa ocitol pod paľbou ostrej kritiky pre údajný nedostatok odhodlania. Udialo sa tak po tom, ako francúzske médiá informovali, že búrlivo oslavoval svoje nedávne narodeniny a objavil sa taktiež na turnaji v pokri. Deň po spomenutej prehre s Bayernom ho zasa parížski paparazzi odfotografovali v reštaurácii rýchleho občerstvenia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});