Shiffrinová sa zapísala do histórie: Famózne, čo Mikaela dokázala!

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) získala v slalome na MS striebro, no i tak sa zapísala do dejín. Toto ešte nikto nedokázal!

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) získala v slalome na MS striebro, no i tak sa zapísala do dejín. Toto ešte nikto nedokázal!

Fotogaléria

Senzačný triumf v slalome na MS vo francúzskom Courchevel/Méribel zaznamenala Kanaďanka Laurence St. Germainová. Slovenka Petra Vlhová skončila piata a zo svetového šampionátu odchádza bez cenného kovu.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová reaguje v cieli počas 2. kola obrovského slalomu na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel-Méribel.
Vlhová chcela na MS viac: Nie je to zlá pozícia, ale... Zobraziť článok

Americká hviezda Shiffrinová nepridala piaty titul majsterky sveta v slalome, no celkovo zaznamenala 14. medailu z MS, na šampionáte v roku 2021 bola v slalome tretia za Vlhovou.

Shiffrinová tiež na MS 2023 triumfovala v obrovskom slalome a bola strieborná v super-G. Pre olympijskú víťazku v slalome zo ZOH 2014 v ruskom Soči to bol už šiesty cenný kov v najtočivejšej disciplíne na MS, čo dokázala ako prvá zjazdová lyžiarka v histórii. Ani žiaden lyžiar nikdy nezískal 6 medailí v rovnakej disciplíne.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Vlhovej chýbalo k medaile 17 stotín: Zlato má prekvapujúcu držiteľku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});