Prekvapenie sa nekonalo: Real Madrid sa teší z triumfu na majstrovstvách sveta klubov

Futbalisti Realu Madrid sa stali víťazmi majstrovstiev sveta klubov v Maroku. V sobotňajšom finále v Rabate zdolali saudskoarabský Al-Hilal ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Realu Madrid sa stali víťazmi majstrovstiev sveta klubov v Maroku. V sobotňajšom finále v Rabate zdolali saudskoarabský Al-Hilal 5:3. Španielsky klub získal trofej rekordný piatykrát v histórii, predtým triumfoval v rokoch 2014, 2016, 2017 a 2018.

Futbalista Arsenalu Londýn Gabriel Martinelli (uprostred) a hráč Brentfordu Vitalij Janelt v zápase 23. kola anglickej Premier League FC Arsenal - FC Brentford.
Ďalšie nečakané zakopnutie Arsenalu, Dúbravka s Rodákom opäť len na lavičke náhradníkov Zobraziť článok

Real mal výborný štart, už v 18. minúte viedol 2:0. Napokon videli diváci na Štadióne Princa Moulaya Abdellaha až osem gólov. Po dva góly úradujúceho európskeho šampióna strelili Vinicius Junior a Federico Valverde, jeden pridal Karim Benzema. Za Al-Hilal skóroval dvakrát Luciano Vietto a raz Moussa Marega.

Tretie miesto na klubovom šampionáte obsadilo brazílske Flamengo, ktoré zvíťazilo nad egyptským tímom Al Ahly 4:2 vďaka trom gólom v záverečnej štvrťhodine.

MS klubov FIFA - finále:

Real Madrid - Al-Hilal 5:3 (2:1)
Góly:
13. a 69. Vinicius Junior, 18. a 58. Valverde, 54. Benzema - 63. a 79. Vietto, 26. Marega.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});