Kouč národného tímu sa vrátil späť na Slovensko: Ramsay sa teší na mladíkov

Vianočné prázdniny sa skončili a šup späť do práce! Kouč hokejovej reprezentácie, Kanaďan Craig Ramsay (71), sa koncom týždňa vrátil ...
  • Zdroj: TASR

Vianočné prázdniny sa skončili a šup späť do práce! Kouč hokejovej reprezentácie, Kanaďan Craig Ramsay (71), sa koncom týždňa vrátil zo zámoria na Slovensko. Už o niekoľko dní totiž čaká národný tím prípravný dvojzápas proti výberu Nemecka.

FOTOGALÉRIA: Ramsay sa vrátil na Slovensko: Teší sa na mladíkov

Ramsay pricestoval na Slovensko z Floridy, kde strávil vyše mesiaca v kruhu najbližších vianočné sviatky. „Strávil som doma zopár pekných chvíľ. Prekvapujúco, v Tampe bolo na Vianoce chladnejšie než v Bratislave,“ povedal Ramsay v rozhovore pre zväzovú stránku hockeyslovakia.sk.

Okrem oddychu si počas mesačného pobytu doma vybavil aj ďalšie povinnosti. „Mohol som si zahrať golf, ale musel som absolvovať aj zopár návštev u lekára, aby som si dal skontrolovať nejaké veci, ktoré sme predtým museli zreparovať. Po náročnej kombinácii letov som trošku unavený, ale pripravený vrátiť sa do práce."

Slovenská trénerka Nicol Lucák Čupková čelila na EYOFe aj manželovi.
EYOF priniesol aj manželský stret: Slovenská trénerka proti mužovi! Zobraziť článok

SLEDOVAL MLADÍKOV

Počas sviatkov Ramsay sledoval účinkovanie hokejovej reprezentácie do 20 rokov na MS v Kanade. „Videl som, ako skvele sa prezentovali. Ich výkony ma uistili, že sme za posledných pár rokov priniesli do slovenského hokeja mnoho kvalitných prvkov. Zároveň ma nadchli a naštartovali. Chcem pokračovať v rozvoji, chcem si byť istý, že neustúpime z vydobytých pozícií. Verím, že opäť nájdeme mladých hráčov počas najbližších prípravných zápasov. Potrebujeme ich priniesť do tímu."

PÄŤ NOVÝCH TVÁRÍ

Počas februárovej reprezentačnej akcie, ktorú vyplní prípravný dvojzápas proti Nemecku v Michalovciach a Košiciach, bude mať k dispozícii až päť nových tvárí. Na dvojzápas nominoval hráčov do 25 rokov, taká bola totiž dohoda s Nemcami.

Extraligové kvarteto nováčikov Rabčan, Ligas, Romaňák, Lukošík doplní aj 19-ročný obranca Funtek. „Od debutantov budem vyžadovať presne to isté, čo od každého iného. Musia hrať rýchlo. Musia správne využívať svoje hokejky a všetci sa musia snažiť streliť gól,“ dodal Ramsay.

Libor Kašík bude súčasťou HK Nitra aj ďalšie dve sezóny.
Nitra vyriešila brankársku otázku: Dvojročný kontrakt pre oporu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});