Hrával za Podbrezovú a Žilinu: Poliak spečatil životný prestup do Arsenalu

Poľský futbalový reprezentant Jakub Kiwior prestúpil z talianskeho klubu Spezia Calcio do anglického Arsenalu Londýn, líder Premier League ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Poľský futbalový reprezentant Jakub Kiwior prestúpil z talianskeho klubu Spezia Calcio do anglického Arsenalu Londýn, líder Premier League podľa britských médií zaplatil za 22-ročného stredného obrancu 21 miliónov libier.

Účastník vlaňajších majstrovstiev sveta v Katare v minulosti hrával v najvyššej slovenskej súťaži za tímy MŠK Žilina a FK Železiarne Podbrezová.

Kiwior prišiel do talianskeho Calcia v auguste 2021 zo Žiliny, predtým pôsobil aj v belgickom Anderlechte Brusel. V aktuálnej sezóne odohral za Speziu 17 zápasov v Serie A a tri v Talianskom pohári. V defenzíve Arsenalu by mal konkurovať najmä Brazílčanovi Gabrielovi.

"Jakub je hráč, ktorý prinesie do našich zadných radov silu a kvalitu," povedal o mladom Poliakovi tréner "kanonierov" Mikel Arteta. Kiwior už okúsil atmosféru na londýnskom štadióne Emirates, keď v nedeľu sledoval ligové víťazstvo svojich nových spoluhráčov z Arsenalu nad Manchestrom United.

 Portugalčan Fernando Santos sa stal hlavným trénerom poľskej futbalovej reprezentácie.
Tréner Fernando Santos má nový džob: Od dnešného dňa som Poliak Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});