Brankár Dominik Holec vymenil Spartu Praha za Lech Poznaň: Rozbehol bitku o post jednotky!

Medzi tromi žrďami stál naposledy v tretí septembrový deň. Odvtedy je bez zápasovej praxe. Slovenský brankár pražskej Sparty Dominik ...
  • Zdroj: lechpoznan.pl

Medzi tromi žrďami stál naposledy v tretí septembrový deň. Odvtedy je bez zápasovej praxe. Slovenský brankár pražskej Sparty Dominik Holec (28) sa to chystá zmeniť. Pred pár dňami vymenil českého majstra za poľského. Do konca sezóny bude hosťovať v Lechu Poznaň, ktorého dres oblieka ďalší náš reprezentant Ľubomír Šatka (27). Obaja sa s tímom pripravujú na sústredení v Dubaji.

FOTOGALÉRIA: Brankár Dominik Holec vymenil Spartu Praha za Lech Poznaň

Holec považuje zmenu za dobrý krok. Vníma ju ako výzvu pobiť sa o miesto v základnej zostave. „S agentom sme sa zhodli, že v Lechu mám väčšiu šancu chytať ako v Sparte. Verím, že to bolo správne rozhodnutie a presadím sa. Ak dostanem priestor a budem podávať uspokojivé výkony, môže sa môj pobyt v Poznani predĺžiť,“ uviedol bývalý brankár Žiliny pre Nový Čas.

V lete sa mu končí na Letnej zmluva a v súčasnom kontrakte s poľským klubom je klauzula, že v prípade spokojnosti s jeho výkonmi počas jari sa môže hosťovanie zmeniť na prestup do leta 2025. S Ekstraklasou už má skúsenosti. Pred dvoma rokmi hosťoval tiež pol sezóny v tíme Rakow Czestochowa, kde sa mu darilo.

„Aj toto zavážilo pri návrate do Poľska. Poznám tamojšiu ligu a verím, že nadviažem na svoje predchádzajúce účinkovanie v nej.“ Takto pred dvoma rokmi prišiel do Czestochowej.

V odvetnej časti ligy nepustil nikoho do bránky a dotiahol mužstvo ku konečnému 2. miestu, iba päť bodov za majstrovskou Legiou Varšava. „Najlepším scenárom by bolo zopakovať to,“ pousmial sa. Jednoduché to však nebude. V Dubaji súperí o post jednotky až pätica brankárov Lechu. „S tvrdým konkurenčným bojom rátam. V príprave dostanem šancu a je iba na mne, aby som zabojoval a dostal sa do základu.“

Lech Poznaň je úradujúcim poľským majstrom. Po 17 kolách však zimuje až na 6. mieste. Ambície sú určite vyššie. „Keď nie obhajoba titulu, tak minimálne miesto v prvej trojke. Na tretie miesto strácame len bod a máme zápas k dobru. Dúfam, že budeme až do konca v hre o čo najlepšie umiestenie.“ V Lechu si vybral dres s číslom 77. „Mne i mojej mamine sa páči. Nosil som ho v Sparte a mám ho aj vytetované na ľavej ruke. Mojou obľúbenou je tridsiatka, no tá nebola voľná,“ prezradil Holec.

Od kamaráta Šatku čaká pomoc

Dominik je rád, že v Lechu nebude jediným Slovákom. Už štvrtý rok je pilierom obrany Ľubomír Šatka, ktorý sa blíži k stovke odohratých zápasov. „Je veľkým plusom mať krajana za spoluhráča v zahraničnom klube. Predsa len, idem do nového prostredia a nepoznám zvyky v kabíne, v meste ani v klube. Super, že tam hrá Ľubo a v začiatkoch mi pomôže. Poznáme sa dlho ešte z mládežníckych reprezentácií. Teším sa na neho,“ uzavrel Holec.

Cristiano Ronaldo po prílete na medzinárodné letisko v saudskoarabskom Rijáde v pondelok 2. januára 2023.
Ronaldo spôsobil boom: Neuveriteľné, o koľko stúpol počet fanúšikov Al-Nassr Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});