Vlhová v Semmeringu s rovnakým číslom: Oproti súperkám má jednu výhodu

Repete! Svetový pohár v alpskom lyžovaní dnes pripraví pre najlepšie lyžiarky sveta repete. V rakúskom Semmeringu je totiž tak ako včera ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Repete! Svetový pohár v alpskom lyžovaní dnes pripraví pre najlepšie lyžiarky sveta repete. V rakúskom Semmeringu je totiž tak ako včera aj dnes na programe rovnaká disciplína – obrovský slalom.

FOTOGALÉRIA: Vlhová

Ako piata sa na trať prvého kola (rovnaké štartové číslo mala aj v utorok) vydá slovenská reprezentantka Petra Vlhová (27). Tá sa včera dokázala skvele vysporiadať zo zdravotnými problémami a napokon skončila na druhom mieste, najlepšie v tejto sezóne Svetového pohára.

Na snímke zľava druhá slovenská lyžiarka Petra Vlhová, víťazná Američanka Mikaela Shiffrinová a tretia Marta Bassinová z Talianska po 2. kole obrovského slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Semmeringu.
Vlhová o veľkých problémoch: Myslela som si, že sa na štart nepostavím Zobraziť článok

Dnes bude mať Vlhová oproti súperkám v prvom kole výhodu, trať totiž postavil jej asistent trénera Matej Gemza.

„Trať staviame už dnes. Sám ešte neviem ako ju postavím. Uvidím, čo mi dovolí trať a organizátori. Pôjdeme to, čo sme trénovali posledné dni, my vieme, ale nebudem to prezrádzať,“ povedal v utorok Gemza po pretekoch.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v cieli po 2. kole obrovského slalomu.
Skvelá Vlhová v Semmeringu: Obrovský slalom zvládla rýchlejšie iba Shiffrinová Zobraziť článok

Najväčšia Vlhovej súperka – Američanka Mikaela Shiffrinová – štartuje ako siedma, Francúzka Tessa Worleyová má štartové číslo 1. Prvé kolo má v Semmeringu štart o 10. hodine, druhé kolo je naplánované na 13.00 hod.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk