Skvelá Vlhová v Semmeringu: Obrovský slalom zvládla rýchlejšie iba Shiffrinová

Skvelý výsledok! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) zvládla fantasticky druhé kolo obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v rakúskom ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Skvelý výsledok! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) zvládla fantasticky druhé kolo obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v rakúskom Semmeringu. Po druhom mieste v prvom kole skončila napokon na rovnakej pozícii aj po druhom kole.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Víťazstvo si v rakúskom Semmeringu vybojovala Američanka Mikaela Shiffrinová, na ktorú Vlhová stratila 13 stotín sekundy. Tretie miesto patrí  líderke v hodnotení disciplíny Talianke Marte Bassinovej (+0,31).

FOTOGALÉRIA: Vlhová po prvom kole obrovského slalomu: V Semmeringu stráca na Shiffrinovú

Fenomenálna Američanka mala po prvom kole sľubný náskok 72 stotín a hoci v druhom kole predviedla piatu najrýchlejšiu jazdu, stačilo jej to na 78. víťazstvo v prestížnom seriáli. Vlhová, ktorá bola v druhom kole najrýchlejšia, si práve v rakúskom stredisku pripísala prvý triumf v "obráku" v SP. Pred štyrmi rokmi v Semmeringu zvíťazila pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a Tessou Worleyovou z Francúzska. Dvadsaťsedemročná slovenská reprezentantka dosiahla 62. pódiové umiestenie v kariére a piate v tejto sezóne. V novembri skončila dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi a v talianskom Sestriere bola tiež dvakrát na bronzovom stupienku, raz v slalome a raz v "obráku".

Obrovský slalom v Semmeringu bol náhrada za  zrušené preteky v rakúskom Söldene. Premiérové podujatie tejto sezóny SP 24. októbra organizátori museli zrušiť pre nepriaznivé počasie.

„Som šťastná. Prvá jazda nebola najlepšia, ale druhé kolo bolo už lepšie, vyšlo mi a udržala som si pozíciu. V druhej jazde boli podmienky ako stvorené pre mňa. Posledné tri dni boli veľmi ťažké, 24. decembra ma veľmi začalo bolieť brucho, som ešte odtrénovala, ale potom som chytila horúčky, bola som stále na toalete. Ležala som stále v posteli. V prvej jazde som si po 10 sekundách necítila nohy, bola som prekvapená, že som bola napokon druhá. Myslela som si, že sa ani na štart nepostavím o to som šťastnejšia, že to takto vyšlo,“ povedala v cieli pre RTVS Petra Vlhová.

Výsledky:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 2:07,18 min., 2. Petra VLHOVÁ (SR) +0,13 s, 3. Marta Bassinová (Tal.) +0,31, 4. Tessa Worleyová (Fr.) +0,48, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +1,25, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +1,38, 7. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +1,43, 8. Sara Hectorová (Švéd.) +1,52, 9. Alice Robinsonová (N. Zél.) +1,73, 10. Paula Moltzanová (USA) +1,81

Celkové poradie SP (po 13 súťažiach):

1. Shiffrinová 675, 2. Goggiová 475, 3. VLHOVÁ 420, 4. Wendy Holdenerová (Švajč.) 384, 5. Corinne Suterová (Švajč.) 334, 6. Elena Curtoniová (Tal.) 306

obrovský slalom (3):

1. Bassinová 240 bodov, 2. VLHOVÁ 190, 3. Gutová-Behramiová a Hectorová po 172, 5. Shiffrinová 160, 6. Worleyová 131

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});