Bronzoví Chorváti sa vynašli a takto oslavovali v kabíne: Chľastali prepašovaný alkohol!

Bronz má pre nich cenu zlata! Reč je o futbalistoch Chorvátska, ktorí po sobotňajšom triumfe nad Marokom 2:1 oslavujú druhýkrát v histórii ...
  • Zdroj: TASR/AP

Bronz má pre nich cenu zlata! Reč je o futbalistoch Chorvátska, ktorí po sobotňajšom triumfe nad Marokom 2:1 oslavujú druhýkrát v histórii na svetovom šampionáte tretie miesto.

Kým na hracej ploche sa tím okolo kapitána Luku Modriča (37) tešil z úspechu prevažne so svojimi rodinami či s fanúšikmi, v kabíne to hráči poriadne roztočili. A nechýbal ani prepašovaný alkohol, ktorý mali zabalený v papierových vrecúškach či v uterákoch!

Chorváti síce neobhájili striebro z predošlého svetového šampionátu v Rusku, ale dosiahli ďalší veľký úspech pre svoju krajinu. „Je to bronzová medaila, ale pre nás má cenu zlata. Je to ďalší veľký deň pre chorvátsky futbal a sme radi, že sme mohli potešiť milióny fanúšikov. Veľmi dobre sme vedeli, ako nám doma ľudia držia palce,“ vyjadril sa pre chorvátske médiá kouč Zlatko Dalič. „Hoci hráči veľmi chceli hrať vo finále, odchádzať z turnaja po víťazstve je krásny pocit,“ dodal.

Hoci Katar počas svetového šampionátu povolil konzumáciu alkoholu v baroch či vo fanzónach, na štadiónoch bol zakázaný. Členovia realizačného tímu Chorvátov sa však po víťaznom súboji s Marokom vynašli a dokázali pre svojich bronzových hrdinov prepašovať do kabíny zopár pív, aby mohli vypuknúť oslavy.

Gareth Southgate bude naďalej zastávať pozíciu hlavného trénera anglickej reprezentácie.
Padol definitívny verdikt: Southgate rozhodol o svojom trénerskom osude Zobraziť článok

Hráči spievajúci obľúbené pesničky či chorály alkohol zabalili do papierových vrecúšok či uterákov, aby nebolo vidno, že ide o konzumáciu zakázaných nápojov. Chorváti sa po oslave na štadióne presunuli do hotela, kde ich čakala ďalšia párty. Tá najväčšia ich však čaká v najbližších hodinách doma v Záhrebe, kde ich budú vítať desaťtisíce nadšených fanúšikov. „Máme radosť z tohto triumfu, ale myslím si, že jeho skutočnú hodnotu oceníme až časom. Je to veľké víťazstvo. Bol to najdôležitejší zápas v mojej kariére. Rád by som túto výhru venoval mojej rodine a našim fanúšikom,“ reagoval strelec víťazného gólu Mislav Oršič.

 

 

Medaily Chorvátov z MS

1998 vo Francúzsku - bronz

2018 v Rusku - striebro

2022 v Katare - bronz

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});