Hokejisti Slovenska po triumfe nad Lotyšmi ovládli domáci turnaj: Víťazná trofej pri Sekerovej rozlúčke!

Pekné gesto! Úvod zápasu turnaja Kaufland Cup medzi Slovenskom a Lotyšskom patril bývalému kapitánovi národného tímu Andrejovi Sekerovi ...
  • Zdroj: TASR/Dano Veselovský

Pekné gesto! Úvod zápasu turnaja Kaufland Cup medzi Slovenskom a Lotyšskom patril bývalému kapitánovi národného tímu Andrejovi Sekerovi (37).

FOTOGALÉRIA: Víťazná trofej pri Sekerovej rozlúčke!

Vicemajster sveta z roku 2012 v lete ukončil úspešnú kariéru a vedenie zväzu mu v sobotu na bratislavskom štadióne odovzdalo pamätný dres za jeho prínos pre slovenský hokej. A odvďačili sa mu aj bývalí spoluhráči, ktorí po triumfe s pobaltským súperom 6:1 získali po 13. raz v samostatnej ére víťaznú trofej!

Účastník ôsmich majstrovstiev sveta a dvoch zimných hier Andrej Sekera absolvoval debut v reprezentácii v apríli 2008. „Bolo to v Skalici a hrali sme proti Lotyšsku. Teraz sa oficiálne lúčim, keď náš tím hrá znovu s týmto súperom, takže je tam určitá symbolika."

„Musím povedať, že hrať za národné mužstvo bola pre mňa veľká česť. Vždy som o tom sníval a v najcennejšom drese som získal aj najväčší úspech, striebro na MS. Škoda olympiády vo Vancouveri, kde nám v poslednej tretine ušiel bronz proti Fínom,“ zaspomínal si dojatý Sekera, ktorému spoločnosť počas slávnostného ceremoniálu robila manželka Katka a obaja synovia Marko (3) i Alex (1).

NA ĽAD HO TO NEŤAHÁ

Skúsený obranca, ktorý stihol odohrať v slávnej NHL 842 zápasov v základnej časti priznal, že na hokejový ľad ho to už neťahá. „Už ani nie. Nemám chuť už tráviť hodiny v posilňovni, na ľade a počúvať videorozbory. Obujem si raz do týždňa korčule a idem na ľad so synmi, to je tak všetko. Teraz sa snažím hlavne venovať rodinke a momentálne sa sťahujeme, takže mám čo robiť, aby som to stihol do Vianoc,“ dodal Sekera.

JASNÝ PRIEBEH

Zverenci trénera Craiga Ramsaya mali aj kvôli Sekerovej rozlúčke s kariérou o motiváciu navyše, aby zdolali Lotyšov a získali aj pre bývalého kapitána víťaznú trofej. Po štvrtkovej hladkej výhre 6:0 nad Nórskom dominovali od úvodu duelu aj proti pobaltskému tímu, ktorý bol zároveň aj priamym súbojom o celkového víťaza turnaja.

Fanúšikovia sa už v priebehu prvých siedmich minút tešili z gólov, keď Lotyšov v početnej výhode dvakrát potrestal útočník Cehlárik. Góly do lotyšskej bránky postupne pribúdali a napokon Ramsayho chlapci vyhrali 6:1 a po 13-krát v samostatnej ére ovládli domáci turnaj.

„Odohrali sme dobrý turnaj, škoda gólu v závere proti Lotyšom. Dali sme dosť gólov, dobre sme hrali v defenzíve, takže spokojnosť,“ povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Abakar mal iba 18 rokov.
Mal našliapnuté k veľkej kariére: V zámorí náhle zomrel mladý hokejista († 18) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});