Odermatt našiel premožiteľa: Zjazd vo Val Gardene vyhral Kriechmayr

Rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr (31) zvíťazil v treťom zjazde prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Vo štvrtkových pretekoch v talianskej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Rakúsky lyžiar Vincent Kriechmayr (31) zvíťazil v treťom zjazde prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Vo štvrtkových pretekoch v talianskej Val Gardene zdolal o 11 stotín sekundy priebežného lídra celkového poradia Marca Odermatta zo Švajčiarska.

Kriechmayr dosiahol čas 1:25,44 sekundy a zaznamenal svoje dvanáste víťazstvo na podujatí SP a šieste v zjazde. Pre Odermatta to boli prvé preteky v kráľovskej disciplíne vo Val Gardene a stratil najmä v prvej polovici trate. Pódium doplnil ďalší Rakúšan Matthias Mayer (+0,13 s).

Priebežné vedenie v hodnotení zjazdu si udržal Nór Aleksander Aamodt Kilde, ktorý obsadil piate miesto s mankom 0,26 s. O tri stotiny ho predstihol francúzsky veterán Johan Clarey a zapísal si najlepší výsledok od januárového zjazdu v Kitzbüheli, kde obsadil druhé miesto.

Veľmi dobre rozbehnutú jazdu mal Daniel Hemetsberger z Rakúska. Zaznamenal najlepší druhý sektor a na treťom mal o 0,29 s lepší čas než krajan Kriechmayr, nezvládol však náročnú pravotočivú pasáž pred záverom trate. Slovák Martin Bendik stál na štarte s číslom 66.

Štvrtková súťaž bola náhradou za zjazd v americkom Beaver Creeku, ktorý organizátori zrušili pre nepriaznivé počasie. V talianskom stredisku je v piatok na programe super-G a v sobotu ďalší zjazd.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});