Talianskej legende sa vrátila zákerná rakovina: Od futbalu si dávam pauzu!

Bývalý taliansky futbalista Gianluca Vialli oznámil, že si dáva prestávku od svojho pôsobenia v realizačnom tíme národného mužstva.
  • Zdroj: tasr

Bývalý taliansky futbalista Gianluca Vialli oznámil, že si dáva prestávku od svojho pôsobenia v realizačnom tíme národného mužstva.

Dôvodom je dlhotrvajúci boj s rakovinou pankreasu.

Vialli už rakovinu úspešne prekonal po diagnostikovaní v roku 2017, no v roku 2021 sa mu choroba vrátila. "Po dlhej diskusii s mojím skvelým tímom onkológov som sa rozhodol prerušiť, dúfam, že len dočasne, moje súčasné a budúce profesionálne angažmán. Mojím cieľom je využiť všetku duševnú a fyzickú energiu, aby som svojmu telu pomohol prekonať toto štádium choroby, nech som čo najskôr pripravený čeliť novým dobrodružstvám s vami všetkými," citovala Vialliho vyhlásenie agentúra AFP.

Lionel Messi oslavuje postup do finále s fanúšikmi Argentíny.
Krásne gesto argentínskej hviezdy: Prerušil rozhovor, aby urobil TOTO Zobraziť článok

So súčasným trénerom talianskej reprezentácie Robertom Mancinim hrával v 80. rokoch a začiatkom 90. rokov. Obaja získali so Sampdoriou Janov ligový titul, Pohár víťazov pohárov a tri Talianske poháre. Vialli pôsobil v rokoch 1996 až 1999 v londýnskej Chelsea, kde vyhral FA Cup aj Pohár víťazov pohárov. Po prepustení trénera Ruuda Gullita v roku 1998 sa stal prvým talianskym koučom pôsobiacim v Premier League. Neskôr vystupoval v talianskej televízii ako expert, následne sa pripojil k realizačnému tímu reprezentácie.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});