Britské legendy v tom majú jasno: Penalta proti Chorvátom sa kopať nemala!

Futbalisti Chorvátska si nezopakujú finále spred štyroch rokov v Rusku. Lionel Messi a Julian Alvarez poslali Argentínu šiestykrát do ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Chorvátska si nezopakujú finále spred štyroch rokov v Rusku. Lionel Messi a Julian Alvarez poslali Argentínu šiestykrát do finále futbalových majstrovstiev sveta.

FOTOGALÉRIA: Argentina - Chorvátsko

Táto dvojica sa postarala o všetky góly pri víťazstve 3:0 nad Chorvátskom v utorkovom semifinále MS v Katare. Ich tím zabojuje o tretí titul v nedeľu o 16.00 proti víťaznému mužstvu zo súboja medzi Francúzskom a Marokom, Chorvátov čaká boj o bronz.

Kľúčovým momentom stretnutia bola 32. minúta. Julian Alvarez si nabehol na kolmý pas medzi stopérov Lovrena a Gvardiolu, ocitol sa pred brankárom Livakovičom. Loptu poslal ponad neho a vzápätí došlo k ich vzájomnému kontaktu. Hlavný rozhodca Daniele Orsato ukázal na biely bod. Penaltu premenil Messi a experti začali polemizovať, či to bolo právne rozhodnutie talianskeho rozhodcu.

Napríklad Gary Neville a Roy Keane, bývalé legendy Manchestru United a dnes televízni analytici, si myslia, že penalta sa kopať nemala.

„Brankár vybehol zmenšiť strelecký uhol. Pred strelou zastavil svoj pohyb a Alvarez doňho narazil. Čo mal Livakovič robiť? Toto nie je penalta,“ cituje portál talksport.com Garyho Nevillea. To isté si myslí aj Roy Keane. „Súhlasím, nemyslím si, že to mala byť penalta. Kam inam mal brankár ísť?“ Bývalý kanonier Arsenalu Londýn Ian Wriht si zasa myslí, že rozhodca si mal ísť celú situáciu pozrieť na obrazovku.

Chorvátsko nemalo proti Argentíne žiaden nárok.
Chorvátsko vyhorelo v semifinále: Messiho Argentínu delí jeden krok od vytúženého cieľa Zobraziť článok

"Po prvom góle bolo náročné hrať proti tímu, ako je Argentína. A potom je tu ešte Messi. Pri treťom góle ste videli jeho možnosti. Urobili sme maximum, no po prvom polčase sme prehrávali 0:2. To bol problém. Gratulujem Argentíne," zhodnotil stretnutie chorvátsky obranca Sosa, ktorého tím zabojuje v sobotu o tretie miesto proti neúspešnejšiemu z dvojice Francúzsko - Maroko.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});