Olympijský šampión druhýkrát unikol smrti: Tentoraz prežil pád lietadla!

Druhýkrát utiekol doslova hrobárovi z lopaty! Reč je o svetovom rekordérovi a olympijskom šampiónovi Davidovi Rudishovi (33). Tentoraz ...
  • Zdroj: instagram @rudisha800m

Druhýkrát utiekol doslova hrobárovi z lopaty! Reč je o svetovom rekordérovi a olympijskom šampiónovi Davidovi Rudishovi (33). Tentoraz prežil pád lietadla.

Dobehol si po olympijské zlato aj svetový rekord a zjavne dokáže utiecť nielen pred súpermi, ale aj pred smrťou! David Rudisha unikol smrti prvýkrát v roku 2019, keď prežil čelnú zrážku s autobusom. Bežec z africkej Kene tentoraz bez zranení vyviazol z leteckej havárie. Lietadlo s Rudishom a ďalšími piatimi ľuďmi havarovalo v okrese Kajiado v juhovýchodnej Keni.

Rudisha sa vracal z prírodnej rezervácie Kimana, kde sa zúčastnil na masajskej olympiáde. „Po siedmich alebo ôsmich minútach motor náhle stíchol," opisoval Rudisha mrazivé chvíle pre Daily Nation. „Pilot odviedol neuveriteľnú prácu, aby udržal lietadlo dlho vo vzduchu a stabilné," dodal.

Na snímke ruský bobista Maksim Bankov.
Tragická správa: Mladý bobista náhle zomrel († 24) Zobraziť článok

„Ďakujeme Bohu, že sme všetci prežili a vyviazli len s malými zraneniami," netajil vďačnosť Rudisha, ktorý z hrozivej nehody vyviazol bez zranení, no ostatní spolucestujúci také šťastie nemali a museli byť ošetrení v nemocnici s ľahšími zraneniami.

Rudisha je dvojnásobným olympijským víťazom, zlato získal v Londýne 2012 a v Riu de Janeiro 2016.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});