Legendárny Figo skritizoval vedenie Portugalska: Za túto prehru je zodpovedný tréner!

Legendárny Figo skritizoval Fernanda Santosa. S Cristianom Ronaldom na lavičke nemôžete vyhrať MS, vraví.
  • Zdroj: TASR/AP

Legendárny Figo skritizoval Fernanda Santosa. S Cristianom Ronaldom na lavičke nemôžete vyhrať MS, vraví.

Osudy portugalskej futbalovej reprezentácie sú už takmer dve desaťročia nerozlučne späté s Cristianom Ronaldom.

Čoskoro 38-ročný útočník po sobotňajšej prehre s Maročanmi (0:1) vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v Katare so slzami schádzal z ihriska a mnohí odborníci aj futbaloví fanúšikovia odvtedy špekulujú, či to bolo naposledy, čo svet videl Ronalda v drese národného mužstva.

Portugalský hráč Cristiano Ronaldo.
Ronaldo vyvolal na MS ďalší rozruch: Rázny odkaz trénerovi Portugalska! Zobraziť článok

V prípade, že áno, pre portugalský tím to znamená obrovský moment, keďže Ronaldo je jeho kapitánom, rekordným strelcom a najlepším hráčom všetkých čias. Existuje tiež šanca, Portugalčania čoskoro budú mať prvýkrát od roku 2014 nového reprezentačného trénera a do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy v roku 2024 v Nemecku, v ktorej sa stretnú aj so Slovenskom, vyrukujú s novým kormidelníkom.

Niekdajší skvelý portugalský futbalista Luís Figo sa nechal počuť, že Fernando Santos sa dopustil jednej z najväčších chýb v trénerskej kariére, keď nechal v zápasoch proti Švajčiarom a Maročanom na lavičke svoju najväčšiu hviezdu nezažívajúcu najlepšiu sezónu na klubovej úrovni.

Georgina sa zastala svojho partnera Cristiana Ronalda.
Ronaldova Georgina sa obula do trénera Portugalcov: Za toto ho kritizuje! Zobraziť článok

„S Cristianom Ronaldom na lavičke nemôžete vyhrať majstrovstvá sveta. Víťazstvo nad Švajčiarmi? Skvelé, ale nemôžete to urobiť v každom zápase. To nie. Nechať CR7 na lavičke bola chyba a za túto prehru je zodpovedný tréner a realizačný tím,“ povedal 50-ročný Figo.

Ronaldo odohral za národný tím 196 zápasov a nastrieľal zaň rekordných 118 gólov, čo v budúcnosti zrejme bude veľmi náročné prekonať. Očakáva sa, že ak by sa niekdajší hráč Realu Madrid, Juventusu Turín, Manchestru United a Sportingu Lisabon rozhodol pokračovať v reprezentácii, pravdepodobne by to bolo len do ME 2024 a nie až do ďalšieho svetového šampionátu, keďže v tom čase bude mať už 41 rokov.

Dosiahnutie štvrťfinálovej fázy bolo minimom, ktoré sa od Portugalčanov očakávalo vzhľadom na ich káder a množstvo osobností v ňom. O to viac sa spochybňuje pokračovanie Santosa na lavičke portugalského výberu. Do funkcie nastúpil v roku 2014 a o dva roky neskôr priviedol mužstvo k titulu európskych šampiónov. Zmluvu má do roku 2024.

Po prehre so severoafrickým súperom odmietol debaty o skoršom odchode z tohto postu. „Budem sa zhovárať s prezidentom Portugalskej futbalovej federácie a keď sa vrátime do Portugalska, budeme sa zaoberať mojou zmluvou,“ poznamenal Santos.

Ľuboš Hlavena medzi fanúšikmi Maroka.
Ľuboš Hlavena oslavoval postup Maroka s africkými fanúšikmi: Všetci sa pýtajú len jednu otázku! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});