Bujaré oslavy postupu Maročanov: Zadržaných bolo 140 ľudí!

Oslavy historického postupu marockej futbalovej reprezentácie do semifinále svetového šampionátu v Katare po sobotnom víťazstve 1:0 nad ...
  • Zdroj: TASR/AP

Oslavy historického postupu marockej futbalovej reprezentácie do semifinále svetového šampionátu v Katare po sobotnom víťazstve 1:0 nad Portugalskom vyústili v Paríži a Bruseli do stretov fanúšikov s políciou.

Miestne médiá uvádzajú, že v Belgicku a Francúzsku zadržali desiatky ľudí. Francúzsko a Maroko sa stretnú v semifinále, na zápas príde aj prezident Emmanuel Macron.

Zhruba 20-tisíc fanúšikov sa zhromaždilo v sobotu na hlavnej parížskej triede Champs-Elysées. Priaznivci vyšli do ulíc po výhre nad Portugalskom, vďaka ktorej sa Maročania stali prvým africkým tímom v semifinále majstrovstiev sveta. Niektorí fanúšikovia v centre Paríža začali hádzať po polícii svetlice a iné predmety. Poriadkové sily proti skupinkám zasiahli a podľa denníka Le Parisien zadržali 80 osôb.   

Podobný scenár sa odohral aj v Bruseli, kde marockí fanúšikovia vyšli do ulíc v niekoľkých štvrtiach. Podľa polície sa oslavy vyznačovali „masívnym použitím pyrotechniky.“

„Policajti v službe okamžite zasiahli proti malým skupinám výtržníkov, ktorí hádzali predmety na poriadkové sily a používali pyrotechniku,“ povedala pre stanicu RTBF policajná hovorkyňa Ilse Van de Keereová. Podľa nej sa snažili dobrovoľníci zo štvrtí, kde sa oslavovalo, vytvoriť kordón medzi fanúšikmi a policajtmi. Zadržaných bolo 60 osôb.

Grant Wahl zomrel v Katare deň po 48. narodeninách.
Brat amerického novinára Wahla († 48) hovorí o vražde: Pochválil gól a potom zomrel Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});