Atlétky Forster a Ledecká o Juhoafrickej republike: V Johannesburgu platili eurami!

Samú chválu majú slovenské atlétky Viktória Forster a Daniela Ledecká na svoj premiérový tréningový kemp na juhu Afriky, ktorý predtým ...
  • Zdroj: archív D.L. a V.F.

Samú chválu majú slovenské atlétky Viktória Forster a Daniela Ledecká na svoj premiérový tréningový kemp na juhu Afriky, ktorý predtým odmietali pre dlhú cestu a náročné vybavovanie potrebných formalít.

FOTOGALÉRIA: Forster a Ledecká o JAR: V Johannesburgu platili eurami!

Tento rok si povedali, že aj túto tortúru zvládnu, aby sa presvedčili, že do Potchefstroomu sa fakt oplatí terigať. „Boli sme milo prekvapené podmienkami, ktoré sme tam mali,“ pochválila pobyt trénerka Katarína Adlerová, ktorá prezradila aj zopár neatletických zážitkov so svojimi sexi plavovláskami.

„No boli sme stredobodom pozornosti všade, kde sme sa objavili! Stačilo, aby sa baby objavili na ovále, ktorý je, mimochodom, pre nás veľmi nezvyčajný: má trávnatý povrch, takže sa na ňom príjemne trénuje, a už budili pozornosť,“ spustila skúsená trénerka, ktorá sa zľakla aj upršaných dní, ktoré tam vraj nemali 30 rokov.

„Keď pršalo, makali sme v univerzitnej posilňovni, keď prestalo pršať, boli sme vonku. Dievčatá odmakali v nadmorskej výške 1340 metrov všetko, čo sme si naplánovali a neľutujú, že sme tam boli,“ pokračovala K. Adlerová, ktorá pridala aj zopár zážitkov mimo „pracovnej doby“.

NOVÝ ÚČES VIKY

To bol sen talentovanej šprintérky! „Vždy o tom hovorila, že by chcela vlasy ako hviezdne šprintérky. Stálo nás to dosť námahy, ale sen Viky sa nám podarilo splniť. Neuveríte, že dlho sme tam nevedeli nájsť niekoho, kto by jej tie vrkoče urobil..."

„Nakoniec sme našli miestnu študentku, ktorá si privyrábala na recepcii posilňovne, kde sme chodili. Slovo dalo slovo, dostali sme zoznam vecí, ktoré bolo treba zohnať. Vydali sme sa na nákupy do nie práve prívetivej černošskej štvrte, ale všetko sme zohnali, a po šiestich hodinách bol účes na hlave mojej zverenky,“ vyrozprávala trénerka, ktorá sa obávala, či náš bežecký talent zvládne tréning s takým prírastkom na hlave. 

PARKING ZA EURÁ

Štyri Slovenky - s dievčatami a ich trénerkou bola aj fyzioterapeutka Eva Demešová, ktorá sa starala o správnu regeneráciu. Vo chvíľach voľna navštívili Pretóriu, Sun city, safari v národnom parku Pilenesberg.

„Zažili sme aj niečo, na čom sa dnes smejeme, ale v danom okamihu sme mali od smiechu ďaleko. Raz sme sa autom odviezli do Johannesburgu, kde náš hneď obkľúčili „pomocníci", ktorí sa núkali, že nám auto postrážia. Pristali sme, a keď sme sa vrátili k autu, došlo na platbu za službu... Zaplatili sme, nejednali. Mladý muž ale dostal eurá, keďže my sme tie ich randy nemali...,“ dodala ešte trénerka ŠK ŠOG Nitra.

Nitrianske atlétky sú teraz doma, ale v prvých dňoch nového roka idú do tepla, na Kanárske ostrovy, kde už bude Viky ladiť formu na halovú sezónu, ktorej vrcholom bude európsky šampionát v Istanbule.

Albánsky skokan do diaľky Izmir Smajlaj.
Obrovský škandál! Olympionik z Albánska sa mal dostať na hry v Tokiu podvodom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});