Ronaldo plakal ako malé dieťa: Takto sa Cristiano lúčil s MS v Katare!

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (37) sa rozlúčil s MS v Katare, po vyradení sa neubránil slzám. Vo štvrťfinále nestačilo Portugalsko ...

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (37) sa rozlúčil s MS v Katare, po vyradení sa neubránil slzám. Vo štvrťfinále nestačilo Portugalsko na Maroko.

Fotogaléria

Ronaldo nastúpil v druhom polčase do štvrťfinále majstrovstiev sveta proti Maroku a 196. reprezentačným štartom vyrovnal svetový rekord. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty sa v historických tabuľkách dotiahol na Bádira Mutavu z Kuvajtu, ktorý je tiež ešte aktívnym hráčom. Cristiano ďalší štart na turnaji už nepridá a stále nie je isté, či ukončí reprezentačnú kariéru.

Ronaldo niesol prehru s Marokom len veľmi ťažko, okamžite po záverečnom hvizde si to namieril do šatne. V útrobách štadióna nedokázal zastaviť príval sĺz. Pravdepodobne to bol jeho posledný zápas na MS. V kariére vyhral všetko, čo sa len dalo, bude mu však chýbať titul pre majstrov sveta.

Tridsaťsedemročný Ronaldo debutoval v národnom tíme ako osemnásťročný v roku 2003. Portugalským rekordmanom je tiež so 118 gólmi a je jediným futbalistom histórie, ktorý skóroval na piatich majstrovstvách sveta. Rekordný štart si pripísal ako striedajúci hráč, v 51. minúte prišiel na trávnik miesto Rubena Nevesa.

Medzi európskymi hráčmi bol Ronaldo na čele rebríčka už dlhší čas. Druhý je španielsky obranca Sergio Ramos (180) a tretí taliansky brankár Gianluigi Buffon (176).

Na snímke portugalský obranca Pepe (vpravo).
Pepe vypenil po konci Portugalska na MS: Titul môžete dať rovno Argentíne! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});