Vyrovnal rekord Petra Bondru: Rýchlejšie sa štyri góly podarili iba jednému hráčovi

Vyrovnal Bondrov rekord!  V hokejovom zápase Buffala v Columbuse v zámorskej NHL zažiaril center hostí Tage Thompson (25), ktorý zažil ...
  • Zdroj: TASR/AP

Vyrovnal Bondrov rekord!  V hokejovom zápase Buffala v Columbuse v zámorskej NHL zažiaril center hostí Tage Thompson (25), ktorý zažil šesťbodový zápas.

Štyri zo svojich piatich gólov pritom nastrieľal už v prvej tretine, ktorú vyhrali Sabres 6:0. Americký útočník dal štyri góly za 16 minút a 40 sekúnd od úvodného buly, v celej histórii NHL sa to rýchlejšie podarilo iba Joeovi Maloneovi (8:45) v drese Hamiltonu Tigers vo februári 1921.

"Je to jedna z tých nocí, keď sa vám vydarí všetko, pomohli mi v tom spoluhráči. Bol to zábavný zápas. Určite je to uspokojujúci pocit. Strávil som veľa rokov prácou, aby som sa dostal do tohto bodu, a byť za to odmenený je výborný pocit. Zanechá vás to ešte hladnejším. Viem, že som toho teraz schopný. Som nadšený z toho, že som zažil takýto večer. Chcem pokračovať v raste a naďalej testovať svoje schopnosti," povedal Thompson.

Thompson vyrovnal ligový rekord v počte gólov za jednu tretinu, stal sa iba štvrtým hráčom, ktorý skóroval štyrikrát hneď v prvej tretine. Pred ním to dokázali Slovák Peter Bondra (1994), Grant Mulvey (1982) a spomínaný Malone (1921). Thompson sa stal iba druhým hráčom Sabres s piatimi gólmi v jednom zápase, zopakoval výkon Davea Andreychuka z roku 1986. Darilo sa celému prvému útoku Buffala, Alex Tuch si pripísal gól a tri asistencie, Jeff Skinner nazbieral štyri asistencie.

FOTOGALÉRIA: Skvelý Ružičkov zápas: Dva body a prsty mal aj vo víťaznom góle

Hráči New Yorku Rangers uspeli na ľade Vegas 5:1 najmä vďaka tretej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke hostí, v bránke "jazdcov" sa predstavil Rus Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 25 striel domácich.
      

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});