Bývalý reprezentačný útočník zavesil korčule na klinec: Kam povedú jeho ďalšie kroky?

Slovenský hokejový útočník Marek Zagrapan (35) ukončil hráčsku kariéru. Pri hokeji však zostane a pôsobiť bude ako jeden z asistentov ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Marek Zagrapan (35) ukončil hráčsku kariéru. Pri hokeji však zostane a pôsobiť bude ako jeden z asistentov trénera Juraja Faitha v extraligovom HC MV Transport Prešov. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Hokejisti Liptovského Mikuláša si strelili kuriózny vlastný gól.
Kuriózny moment v Prešove: Liptáci si strelili vlastný gól cez celé klzisko Zobraziť článok

Zagrapan má za sebou kariéru, v ktorej vystriedal viacero pôsobísk v Európe aj v zámorí. V roku 2005 ho draftoval klub Buffalo Sabres, ale do NHL sa nepresadil. Po päťročnom pôsobení v zámorských súťažiach QMJHL a AHL sa vrátil do Európy. Postupne si zahral v KHL, v českej extralige, v medzinárodnej EBEL i v druhej najvyššej súťaži vo Švajčiarsku. V roku 2010 reprezentoval Slovensko na MS v Nemecku.

V sezóne 2016/2017 a v rokoch 2018-2021 obliekal dres Popradu. Do materského Prešova sa vrátil v ročníku 2021/2022, v ktorom pôsobil ako kapitán tímu. Jeho posledným pôsobiskom bol Briancon v najvyššej francúzskej súťaži.

Vo funkcii asistenta trénera bude pôsobiť spoločne s doterajším asistentom Dušanom Brinckom a trénerom brankárov Rudolfom Jurčenkom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});