Chcel som s tým seknúť, odhaľuje Regenda: Teraz dostane ďalšiu skvelú šancu!

Slovenský útočník Pavol Regenda (22) prezradil, že pred pár rokmi zvažoval koniec hokejovej kariéry, chcel ísť do práce alebo do školy. ...
  • Zdroj: getty images

Slovenský útočník Pavol Regenda (22) prezradil, že pred pár rokmi zvažoval koniec hokejovej kariéry, chcel ísť do práce alebo do školy. Napokon vytrval a pred sebou má ďalšiu veľkú šancu v NHL!

Slovenský útočník Pavol Regenda má pred sebou skvelú príležitosť! Anaheimu sa v poslednom zápase proti Dallasu zranil útočník Isac Lundestrom. Cez víkend hrajú Ducks proti Minnesote a Winnipegu a práve Pavol Regenda by mal dostať príležitosť. „Je ťažké hrať s jedenástimi útočníkmi a siedmimi obrancami v dvoch zápasoch počas dvoch dní. Asi sa viac prikloníme k Pavlovi Regendovi. Ale uvidíme," cituje trénera Dallasa Eakinsa dailybulletin.com.

Regenda zažíva hokejový sen a to aj napriek tomu, že v poslednom období toho veľa neodohral. Z pozície zdravého náhradníka sledoval trápenie svojich spoluhráčov. Anaheim len jeden z doterajších 24 zápasov vyhral v riadnom čase a je najhorším tímom v NHL. Napriek tomu si Regenda svoje zámorské pôsobenie užíva plnými dúškami.

Na snímke Juraj Slafkovský.
Slafkovský sa v blogu otvoril o súkromí v Montreale: Prečo ho mama v Kanade zvozila? Zobraziť článok

Pred pár rokmi som chcel skončiť s hokejom," odhalil Regenda. „Teraz som tu. Som šťastný, že môžem byť tu a s týmito chlapcami. Byť v NHL je snom každého dieťaťa. Len musím dokázať trénerom, že môžem hrať a zaslúžiť si ich dôveru."

Ťažké chvíle zažíval pri prechode z juniorského do profesionálneho hokeja. Tri sezóny odohral na severe Európy, vo Švédsku a Fínsku a záchranné lano mu prišlo z rodných Michaloviec. Chytil sa v extralige, dostal sa do reprezentácie, v drese ktorej získal bronz na olympiáde v Pekingu a stal sa najlepším slovenským strelcom na majstrovstvách sveta v Helsinkách.
 
Dostal som nejaké ponuky, skutočne zlé, nie dobre zaplatené," zaspomínal reprezentačný útočník na náročné obdobie, počas ktorého zvažoval svoju budúcnosť. „Hovoril som, že radšej pôjdem do práce alebo do školy. Zhruba mesiac som o tom premýšľal, že by som skončil s hokejom. Potom som dostal telefonát od tímu z môjho rodného mesta, kde bývam a hral som v najvyššej lige na Slovensku."

Turbulentným obdobím prechádza Regenda aj v zámorí. V kempe patril k najlepším hráčom Anaheimu a vybojoval si miesto v prvom tíme. Odohral niekoľko skvelých zápasov, ale vyskúšal si aj pôsobenie na farme v San Diegu.

„Ako pri každom mladom hráčovi, je to tak trochu ako jazda horskou dráhou. Myslím si, že bolo pre neho ťažké učiť sa na úrovni NHL. Najmä tam, kde sa ako organizácia nachádzame," hovoril tréner Eakins. „Ale dostane ďalšiu šancu a je naozaj dôležité, že je tomu odovzdaný každý deň," dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk