Slafkovský sa v blogu otvoril o súkromí v Montreale: Prečo ho mama v Kanade zvozila?

V zámorí si vyslúžil prezývku „senzácia z Košíc“. Jednotka tohtoročného draftu NHL Juraj Slafkovský (18) od svojho vstupu do ligy patrí ...
  • Zdroj: TASR/AP

V zámorí si vyslúžil prezývku „senzácia z Košíc“. Jednotka tohtoročného draftu NHL Juraj Slafkovský (18) od svojho vstupu do ligy patrí medzi najsledovanejších hokejistov. A to nielen v Montreale. Každý mesiac sa preto na oficiálnom portáli ligy v exkluzívnom blogu podelí o svoje zážitky. Tentoraz Juraj prehovoril o nováčikovskej večeri, dôležitosti oddychu i o tom, že mama ho po suspendácii takpovediac vykarhala.

„Mám za sebou ‚povinnú‘ akciu pre nováčikov, večeru, na ktorú pozývame celý tím,“ začal svoje rozprávanie nadšený Slafkovský a pokračoval: „Večera bola výborná aj celkom drahá. Je fajn, že v tíme máme päť nováčikov, takže sme si náklady mohli rozdeliť. V NHL je toto iné ako v Európe. Tam ako nováčik nemusíte platiť večeru, ale zasa musíte vykonávať rôzne divoké veci. Poviem k tomu len toľko, že dúfam, že už nikdy nebudem nováčik,“ dodal bombardér z Košíc. S Canadiens už má za sebou pár tripov a vždy si ich užíva.

Juraj Slafkovský (vpravo) sa teší po strelení gólu.
Slafkovský vsietil bleskurýchly gól, oprášil starý rekord: Jurajova veľavravná reakcia po zápase Zobraziť článok

„Je super stráviť nejaký čas na cestách s chlapcami, pomáha to utužovať tím,“ myslí si Slafkovský. Mrzí ho jedine to, že nemohol dva zápasy hrať kvôli disciplinárnemu trestu. „Bolo to totiž práve v čase, keď sa tu bola za mnou pozrieť mama so skupinou kamarátov. Mama sa ma pýtala: ‚Prečo si to urobil?‘ Ja som jej na to povedal: ‚Ale, mami... Myslíš si, že som chcel, aby to takto dopadlo?‘ Svoj trip si potom musela predĺžiť o zápas s New Jersey, v ktorom som už mohol nastúpiť. Som rád, že ma nakoniec videla hrať, len škoda, že to nebolo viackrát. Nebola tu len ona, ale aj ďalší ľudia, ktorí sa na mňa prišli pozrieť: môj agent so svojimi kamarátmi, celkovo to bolo osem ľudí,“ prezradil stále iba násťročný Slafkovský, ktorý zatiaľ vôbec netuší, ako budú vyzerať jeho Vianoce.

„Rodičia chceli priletieť, ale je to zložitá cesta, tak uvidíme. Beriem to hlavne tak, že budeme mať tri dni voľna, čo je fajn. Už viem, že nejaké to voľno je v náročnom kolotoči dôležité. Na začiatku sezóny som si pred zápasom ani nemusel pospať, ale teraz už si poobede rád dve hodinky zdriemnem, aby som nabral sily. Nohy sú ťažšie a ťažšie, rozpis je nabitý,“ uzavrel Slafkovský.

Druhý najrýchlejší slovenský gól

Slafkovský strelil v noci na piatok v zápase proti Calgary (2:1) svoj štvrtý gól v NHL. Juraj otvoril skóre už v 13. sekunde a strelil tak druhý najrýchlejší slovenský gól v histórii profiligy. Slovenský rekord drží Ronald Petrovický, ktorý 21. decembra 2003 skóroval už v 8. sekunde a jeho tím Atlanta Thrashers napokon vyhral nad Pittsburghom 7:4.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});