Ďalšiemu hráčovi nemeckej Bundesligy zistili rakovinu: Pekaríkov spoluhráč musel na operáciu!

Holandskému futbalistovi Jean-Paulovi Boëtiusovi z nemeckého klubu Hertha Berlín lekári vyoperovali semenník so zhubným nádorom a nemusí ...
  • Zdroj: TASR/AP

Holandskému futbalistovi Jean-Paulovi Boëtiusovi z nemeckého klubu Hertha Berlín lekári vyoperovali semenník so zhubným nádorom a nemusí absolvovať chemoterapiu.

Dvadsaťosemročný stredopoliar a spoluhráč slovenského reprezentačného obrancu Petra Pekaríka podstúpil chirurgický zákrok 23. septembra dva dni po tom, ako mu pri urologickej prehliadke zistili rakovinu semenníka.

Hráči FC Bayern Mníchov.
Bayern prelomil štvorzápasovú sériu bez výhry: Deklasoval Leverkusen Zobraziť článok

 

"Ďalšia liečba na základe pooperačných vyšetrení už nie je potrebná vďaka zákroku doktora Sebastiana Hofbauera v ranom štádiu ochorenia. Naša desiatka sa môže vrátiť do akcie už o pár týždňov," uviedol klub z hlavného mesta Nemecka v oficiálnom vyhlásení. "Všetci sa tešíme spolu s ním. Dáme mu po operácii dostatok času. Želáme si, aby sa vrátil tak rýchlo ako Marco Richter," povedal výkonný riaditeľ Herthy Fredi Bobič.

Richterovi našli nádor v júli a už 27. augusta opäť nastúpil za Herthu Berlín, 24-ročný útočník odvtedy strelil dva góly v troch zápasoch I. bundesligy. Okrem dvoch hráčov Herthy lekári zistili rakovinu semenníkov v tomto roku ďalším dvom futbalistom z najvyššej nemeckej súťaže - 26-ročnému obrancovi Timovi Baumgartlovi z Unionu Berlín a 28-ročnému útočníkovi Sébastienovi Hallerovi z Borussie Dortmund. Baumgartl sa vrátil na trávniky 18. septembra po piatich mesiacoch liečby, Haller sa od polovice júla stále lieči.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});