Boston si vybojoval postupový mečbal, Tampy Bay odvrátila prvú hrozbu vyradenia

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom odvrátili prvú hrozbu vyradenia z play off NHL. V noci na nedeľu zvíťazili ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom odvrátili prvú hrozbu vyradenia z play off NHL. V noci na nedeľu zvíťazili vo štvrtom zápase 1. kola nad Floridou 6:3 a znížili stav série na 1:3.

Prvý triumf v sérii vybojovali aj hráči New Yorku Islanders, ktorí zdolali Carolinu 3:2 po druhom predĺžení a rovnako sa udržali v hre o postup. Stav 3:1 je aj v ďalšom štvrťfinále Východnej konferencie medzi Bostonom a Torontom, Bruins zvýšili vedenie v sérii po víťazstve 3:1 na ľade Maple Leafs.
 

Tampa viedla nad Floridou po prvej tretine 3:0, v druhej časti však hostia znížili na rozdiel jedného gólu. Domáci si triumf nenechali vziať, víťazný gól strelil v 50. minúte kapitán Steven Stamkos, bol to jeho druhý presný zásah v zápase. Brandon Hagel prispel k výhre dvomi gólmi a asistenciou, Brayden Point mal bilanciu 1+2, Nikita Kučerov a Victor Hedman pridali zhodne tri asistencie. Do zostavy Lightning sa po vynechaní 34 zápasov pre zlomeninu nohy vrátil obranca Michail Sergačov a zaznamenal prihrávku na druhý gól Hagela. Nastúpil v druhej obrannej dvojici s Černákom, ktorý bol s minutážou 21:27 druhý najvyťažovanejší korčuliar tímu. Slovenský zadák rozdal až desať bodyčekov - najviac zo všetkých hráčov na ľade - a pripísal si dva plusové body.
 

O víťazstve Islanders nad Carolinou rozhodol v druhej minúte druhého predĺženia svojím druhým gólom v zápase Mathew Barzal. Predtým v 31. minúte vyrovnal na priebežných 1:1. Pri oboch jeho góloch asistoval Bo Horvat. Brankár Semion Varlamov sa podieľal na triumfe "ostrovanov" 42 úspešnými zákrokmi, z toho 17 predviedol v prvom predĺžení.
 

Blízko k postupu do konferenčného semifinále je Boston. Bruins viedli na ľade Toronta aj vďaka gólu a asistencii Brada Marchanda po dvoch tretinách 3:0, domáci dokázal už len skorigovať prehru po zásahu Mitcha Marnera. Brankár Jeremy Swayman prispel k víťazstvu 25 zákrokmi.

        1. kolo play off NHL:
        štvrťfinále Východnej konferencie - 4. zápasy:
        New York Islanders - Carolina 3:2 pp
        /stav série: 1:3/

        Tampa Bay - Florida 6:3
        /stav série: 1:3/

        Toronto - Boston 1:3
        /stav série: 1:3/

        štvrťfinále Západnej konferencie - 3. zápas:
        Vegas - Dallas 2:3 pp
        /stav série: 2:1/
 

Odporúčame z TIVI.sk
 
});